+359 2 946 1513, bait@bait.bg

ИТ курс BuildingWithCoding – преквалификация на строителни инженери

Още след първия месец на курса BuildingWithCoding знаех, че искам да дам всичко от себе си, за да стана част от IT света

Строителният инженер Здравка Джалева намира в програмирането все по-голямо удоволствие като част от екипа на Мусала Софт след преквалификацията си 

Здравка Джалева–  Kак решихте да учите програмиране?

По образование съм строителен инженер. Опитах от работата на обект, опитах и от работата в офис и си мислех, че работната обстановка във всяка една фирма в България е еднообразна поне за млад човек като мен. Минах и през момент, в който си мислех да напусна България. Огледах се за промяна. Точно тогава видях един бивш колега от университета. Бяхме работили заедно няколко месеца. Първото нещо, което ме впечатли, когато го видях (той тъкмо беше завършил ИТ курса „Building With Coding” и беше започнал работа като програмист), беше неговото невероятно спокойствие и позитивизъм… пред мен стоеше нов човек.

Минаха няколко месеца от нашата среща, когато разбрах, че тече кампания за кандидатстване за курса „Building With Coding”. Попълних документите си буквално в последния ден и сякаш на шега… не знаех дали това ще е моето нещо, нито дали можеш просто ей така да започнеш отначало и да наваксаш пропуснатите години. Въпреки това го направих. Приеха ме в курса и още след първите няколко дни разбрах колко много ми харесва да усещам как всяка една частица в мен мисли, как се сблъсквам с различни логически задачи и ги решавам… Не съм съжалила нито за секунда за решението си.

– Имахте ли базови познания за програмиране преди BuildingWithCoding?

Когато започнах курса, нямах абсолютно никакви познания за програмиране… дори се шегувах, че ако другите започват с някакви дори бегли познания, то аз съм абсолютната нула. За мое щастие, преподавателите в курса започнаха от самото начало, без да предполагат, че знаем „това” и „онова”. Аз съм добра в това да започна от самото начало, всъщност това е и единственият начин да построя знания на здрави основи.

Вижте Каталога с налични ИТ курсове тук

– Кое направление в курса BuildingWithCoding завършихте?

Започнахме курса с основи на програмирането в С++, след това Java и завършихме с бази данни. Последователността беше добре подбрана – малко по малко мозъкът ти се настройва на „IT state of mind” и с всяка решена задача намираш в програмирането все по-голямо удоволствие.

– Как повлия това на кариерата Ви?

„Building With Coding” предлага възможност за работа при добро представяне веднага след завършване на курса. Още след първия месец знаех, че искам да дам всичко от  себе си, за да стана част от IT света. Затова и напуснах работа и се концентрирах над това.
На 4 ноември 2015 г. станах част от екипа на Мусала Софт.

– Позицията, която заемате в момента? В каква компания?

В момента съм „Junior Software Engineer“. В страхотен екип съм още от първия ден и с тяхна помощ продължавам да откривам красотата на програмирането.

– Kакво бихте работили, ако не бяхте в ИТ сферата?

Може би бих се занимавала с менажиране и управление на проекти. Но всъщност и в Мусала Софт това е възможност за развитие 🙂

Мусала Софт са сред стейкхолдърите на инициативата eSkills for Jobs 2015-2016.

Pin It on Pinterest