Стартира 22-ри сезон на CodeIT

На 23.10. стартира 22-ри сезон на международния конкурс по програмиране на Мусала Софт – CodeIT (https://codeit.bg/bul). Състезанието ежегодно се провежда под патронажа на Президента на Република България и събира на едно място ИТ таланти от цял свят.

Първият кръг на CodeIT е от типа Маратон и ще продължи три седмици. Стартира тази събота в 10:00 ч. и ще приключи 14.11.2021 в 20:00ч.

Неонови мърчандайз тениски на 22-ри сезон очакват всички участници с ненулев резултат. Допълнителни награди на жребиен принцип ще получават трима участници във всеки от 6-те кръга  – CodeIT 2021/2022 суитшърт, награди от Cougar Gaming и Prestigio.

Мусала Софт пожелава успех и вдъхновение на всички участници в новото издание на конкурса CodeIT. Новини и актуална информация за състезанието можете да получавате и на сайта на конкурса www.codeit.bg и във Facebook групата на CodeIT.

Видео за началото на сезона можете да откриете в YouTube

Допълнителна информация за CodeIT:

CodeIT  е едно от най-старите състезания по програмиране в света и най-елитният частен конкурс по информатика, организиран от Мусала Софт.

CodeIT няма възрастови ограничения. Основната група участници са ученици и студенти с интереси в алгоритмите и състезателното програмиране. Много от тях са медалисти от международни олимпиади. Конкурсът протича ежегодно в 6 задочни и финален присъствен кръг в партньорство с компании, неправителствени организации, ИТ Асоциации и водещите образователни институции в България. Почетен председател на журито е Красимир Манев, президент на Международната олимпиада по информатика (IOI) за 2014-2017 г. и президент на Европейската младежка олимпиада по информатика (eJOI).

По регламент конкурсът има шест предварителни онлайн кръга. Следва присъствен финал в София. До финала достигат най-добре представилите се състезатели от предварителните кръгове. Има 12 финалисти от общото класиране и 5 от класирането за младежи до 8 клас.