Телерик Академия приема курсисти за обучение по JavaScript или C#

Кандидатстване за 6-месечната програма
Приемът на курсисти в програмите със C# и Alpha с JavaScript е отворен за хора с базов опит в програмирането, както и за напълно начинаещи. Кандидатите с опит в програмирането, могат да тестват уменията си с онлайн задачите и дори да си гарантират ранен прием в програмата още в края на септември, когато за тях е организиран предварителен изпит. За да се включат в него, трябва да завършат кандидатурите си до 26 септември за Alpha със C# или до 27 септември за обучението Alpha с JavaScript. Ако не са доволни от резултата, могат да се явят и на финалния изпит, който ще е на 23 ноември за C# и ден по-късно за JavaScript.

Безплатен курс по основи в програмирането
Началните курсове, стартират от нулата и се провеждат преди програмите Alpha със C# и Alpha с JavaScript и в рамките на 6 уикенда и могат да се съвместяват с други ангажименти. Кандидатстването за тях е отворено съответно до 26 и 27 септември на сайта на Телерик Академия. Хората, стартиращи от нула, освен безплатния курс по основи на програмирането, могат да използват и онлайн материалите от сайта на съответната програма. Те са изградени от опитните трейнъри на Академията, така че курсистите да натрупат поетапно знания в удобно за тях време.

Обучение от всяка точка на страната
6-месечното интензивно обучение в Telerik Academy Alpha подготвя бъдещите програмисти със C# или JavaScript в близка до реалната бизнес среда. Онлайн форматът дава възможност на студентите да преминат през процеса на кандидатстване и обучение, където и да се намират. С кохорти от 40-45 курсисти, трейнърите на Телерик Академия (технологични и soft skills) следят отблизо развитието на всеки курсист и помагат с персонализирани съвети и планове за развитие на нужните умения.

Допълнително курсистите работят и в по-малки групи (4-5 човека), благодарение на което придобиват умения за работа в екип и изграждат взаимна мотивация и подкрепа по време на курса. Цялостната подготовка на бъдещите програмисти включва освен развитие на технологични умения, така и на личностни и комуникационни качества.

Кариерна реализация на курсистите
Като част от всяка Alpha, в края на програмата кариерни коучове съветват курсистите при изготвянето на CV и портфолио, както и в подготовката за интервю и представянето на него. Екипът на Телерик Академия остава до випускниците до 12 месеца след дипломирането и оказва съдействие при търсенето на работа и преминаването през целия процес. Колаборацията между Телерик Академия и водещи ИТ компании дава възможност на курсистите да се запознаят с топ фирми в сферата и след завършването си да започнат работа при тях или друга компания, в която решат да кандидатстват.