Обучение за C# програмисти за хора без ИТ опит

Обучение за C# програмисти за хора без ИТ опит, обяви Телерик Академия. Това е първият за 2024 г. прием за обучението за подготовка на C# програмисти за технологичния сектор – Alpha C#.  Всяка кандидатура до 26 ноември осигурява 7 безплатни подготвителни сесии по програмиране и 500 лв. отстъпка от таксата за Alpha C#. Приемът е отворен до 4 февруари 2024 година.

Какво включва

Обучение за C# програмисти за хора без ИТ опитОбучението е 6-месечно. Това е най-краткият път от нула умения в програмирането до ИТ кариера и е предназначено и за хора без опит в програмирането, и за кандидати с основни умения в сферата.

Програмата предвижда технологични и soft skills лекции, работа в екип и над 15 ментори и създаване на реални проекти. По този начин всеки, който е достатъчно мотивиран и има желание да учи и да се развива, може да се подготви за изцяло нова професия в най-перспективния сектор у нас и за кариера във всяка компания, която развива дигитални продукти.

От Академията споделят, че само в последното завършило издание на обучението Alpha C# са участвали хора с 15-20 години опит като инженери, ученици, току-що завършили училище, експерти с 5-10 години опит във финансовия, ресторантьорския, строителния или друг сектор, търсещи пълна преквалификация и смяна на професионалния път.

„Профилът на курсистите ни е разнообразен, но имат едно общо – желанието чрез качествен и оптимизиран във времето трейнинг да променят кариерата и живота си. Alpha е този трейнинг и причината за успеха на курсистите ни е, че учат в малка група 40-45 човека, а не са част от стотици хора, които комуникират само чрез чат с обучаващите и имат спорадични срещи с тях“, коментира Александра Мечкова, главен изпълнителен директор на Телерик Академия.

Кандидатстване

Кандидатстването е отворено за всеки през сайта на Телерик Академия до 4 февруари 2024 г. Желаещите, които искат да се възползват от 7 безплатни сесии с експерт, ментори и работа в екип, чрез които да придобият нужните умения за прием в Alpha C#, трябва да завършат кандидатурата си до 26 ноември.

Седемте безплатни сесии са част от курса по основи на програмирането и се провеждат в извънработно време. Продължителността на всяка сесия е 3 часа, в които участниците започват от първите ключови стъпки – записване на софтуера за програмиране и писане на първите редове код. Така, без да рискуват, желаещите могат да разберат дали това е пътят за тях и да са готови за Alpha C#.

26 ноември е крайният срок и за хората с базови познания по програмиране, които искат да ги надградят в Alpha C# с практически опит с цел ИТ кариера. Завършена кандидатура до тази дата им дава възможност да се явят на ранен изпит на 28 ноември и при добър резултат могат да си гарантират 1 място в програмата от 45 още на този ранен етап.

Всеки кандидат, който след това бъде приет в Alpha C#, ще получи и 500 лв. отстъпка от таксата за обучение.

Подготовка за кариерен старт в ИТ

Telerik Academy Alpha C# е 6-месечно интензивно обучение за ИТ кариерен старт. В рамките на този кратък период курсистите усвояват всички необходими умения, търсени от компаниите днес. Програмата се надгражда на база обратната връзка от партньорите на Академията, представители на сектора, курсисти и трейнъри. Така участниците могат да са сигурни, че получават най-търсените умения и изучават най-модерните технологии.

След края на Alpha C# курсистите имат нужните умения и цялостно портфолио от проекти, включително и цялостно реално приложение, което е най-силния атестат за натрупаните знания и опит.

Резултатът от това е, че през 2022 г. 80% от курсистите стартират работа в рамките на 1-3 месеца, а в рамките на шест-осем месеца – 100% от курсистите, които активно търсят работа, започват такава.

Информация за още обучения ТУК