Безплатен курс по програмиране организира ARC Academy

Безплатен курс по програмиране организира ARC Academy. Лагерът Summer Game Dev Camp ще се проведе от 4 до 11 юли, посочват организаторите.

Курсът Summer Game Dev Camp

Обучението е подходящо за ученици след 8-и клас с профил математика, информатика и ИТ. За него могат да кандидатстват също студенти или млади специалисти, които имат интерес към програмирането и видеоигрите.

Кандидатите трябва да изпратят CV и мотивационно писмо ТУК.

Безплатен курс по програмиране за деца организира ARC Academy

Първите 50 записали се ще посещават лекциите на място в залите на ARC Academy, където ще бъдат напътствани лично от преподавателите. Останалите кандидати ще могат да участват в обучението онлайн.

Самото обучение е разделено на две части. До обяд участниците ще слушат лекции по програмиране с професионалисти от геймърската и ИТ индустрията. След всяко занятие всеки ще получава практическа задача, която трябва да подготви още същия ден. “

Лектори и ментори в летния лагер ще са ИТ преподаватели от България, включително представители от големи технологични компании. Сред тях е Филип Янков с над 15-годишен опит в технологичните екипи на компании като SAP, VMware и Microsoft и над 12 години преподавателски опит в СУ „Св. Климент Охридски“, НБУ и технологични академии.

Лектор и преподавател ще бъде и проф. Красимир Манев, световноизвестен български учен математик, бивш преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“ и основоположник на специалност „Компютърни науки“ във ФМИ. Красимир Манев е и дългогодишен ръководител на Националния отбор по информатика, постигнал редица успехи на международни състезания.

Отличници

Десетте най-добре представили се участници в лятната академия ще получат стипендии. Предвижда се те да покриват между 50 и 80% за цялостната 2-годишна програма Computer Science, която академията стартира през октомври.

Платеното обучение включва солидна математическа и фундаментална основа. Също така и придобиване на умения за работа във високотехнологични екипи (като тези на Google, Amazon и Gameloft) и реален програмистки опит от преподаватели от водещи гейминг компании у нас. „Целта е тя да приобщи млади хора с вече развит интерес и технологична основа, за да разшири тяхното задълбочено, аналитично и креативно мислене, с критичен поглед и гъвкавост в подхода към разрешаване на даден проблем или задача“, обясняват организаторите.

ARC Academy

ARC Academy отваря врати през 2019 г. с целта да помогне на млади таланти да извървят своя път към мечтаната работа в гейм и развлекателната сфера. Учебните програми по Game Dev (Game Design, 3D Art и Concept Art) са изключително практически насочени и отговарят на стандартите на работа в креативните индустрии. 85% от завършилите студенти на ARC вече са намерили своето място в дигиталната развлекателна индустрия, което е доказателство, че Академията върви в правилната посока и усилията дават резултат. От октомври 2022 в ARC стартират и новите две програми по VFX & Animation и Computer Science.

Още информация за курсове в Каталога на eSkills For Future