Базар на професиите 2022 се провежда на 25 и 26 ноември

„Базар на професиите“ 2022 се провежда на 25 и 26 ноември в София Тех Парк. Събитието се организира за осма поредна година от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН (БМГД).

Най-голямото публично изложение за представяне пред ученици на професии от компании и професионалисти е със свободен вход.

Ученици и младежи на различна възраст (от 10 до 23 години) получават възможност да се срещнат с представители на компании от различни сектори, включително за разработка на софтуер, геймърската индустрия, енергетиката, минното дело, банковия сектор, търговията и др.

Базар на професиите 2022 радва гостите си с работилници и интерактивни лекции. Тази година фокусът е върху ранното кариерно ориентиране.

Традиционно в петъчния ден, класни ръководители ще посетят Базар на професиите заедно със своите ученици, за да проведат открит урок по кариерно ориентиране. Съботният ден  е предвиден за индивидуални посещения на деца, младежи и техните родители.

Освен да разгледат базарните щандове, посетителите ще могат да участват в работилници и да чуят представяния на различни  професии.

Сред представените професии ще бъдат професиите журналист, специалист „Информационна сигурност“, агроном, учен по данните, енергетик, софтуерно инженерство и ролите в ИТ сектора, професиите в гейминг сектора и др.

Над 20 водещи компании ще участват със свои щандове, лектори или работилни на Базар на професиите 2022. Сред тях са Асарел Медет, ДМ България, Enery Bulgaria, Кауфланд България, ЛИДЛ България, Овергаз, ТехноЛогика, СОФ Кънект, Фесто Производство,  Кока-кола ХБК, ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3, VMWare, Schneider Electric България, Солвей Соди, Байер България, Българско школо, Център за подкрепа за личностно развитие, Кариерно консултиране и консултиране – София.