Стипендии в биткойн

Биткойн стипендии ще предоставя Висше училище по мениджмънт

5 (100%) 1 vote

Биткойн стипендии от есента на 2018 г. обявява Висше училище по мениджмънт (ВУМ).

10 кандидати за бакалавърска програма „Софтуерно инженерство“ ще имат възможността да получат стипендии в биткойн. Стойността на стипендиите ще бъде до 1000 евро на семестър и студентът има избор дали да го получи в евро или в еквивалентната сума на криптовалутата. Точният размер на стипендията и техническите подробности за трансфера ще се определят в зависимост от конкретния студент, предишните му постижения и страната на пребиваване с оглед спазване на местните правни процедури.

Биткойн плащания на такси

В най-скоро време ВУМ планира да интегрира биткойн плащанията на такси за обучение и настаняване, посочват още от училището. Освен това учебното заведение добавя към програмата си модули, които обхващат цифровите и блокчейн технологии. Те ще бъдат включени в съществуващата бакалавърска програма в областта на софтуерното инженерство.

„Твърдо вярваме, че криптовалутите са неизбежно техническо развитие, което ще доведе до значителни нововъведения във всички аспекти на нашия живот. ВУМ е иновативно и ориентирано към бъдещето висше училище. Подкрепата и интегрирането на биткойн е рационален избор за нас“,  посочват от ВУМ.

Висше училище по мениджмънт е международно бизнес училище с кампуси във Варна, Добрич и София. То предлага 10 програми в бакалавърска и магистърска степен в областта на бизнеса, софтуера и хотелски мениджмънт. В момента около 1000 студенти от повече от 40 страни учат в учебното заведение.

ВУМ се присъединява към нарастващия списък на учебни заведения, които работят с биткойн, посочва сайтът news.bitcoin.com. Сред тях са University of Cumbria, University Business School ESMT Berlin, King’s College, New York, the University of Nicosia и др.

Виж подробности за ИТ събития и обучения тук