Близо 170 бургаски деца завършиха Coding Kids Burgas

Близо 170 бургаски деца завършиха своя първи курс по програмиране Coding Kids Burgas.

Близо 170 бургаски деца завършиха своя първи курс по програмиране Coding Kids Burgas. 

Te бяха отличени на официална церемония в Международния конгресен център за успешно приключване на обучението, което се проведе през пролетната ваканция. То бе част от новата програма „Coding Kids Burgas”. Обучението е организирано от Община Бургас, Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации и софтуерната компания EPAM Bulgaria.

Награди получиха и техните 9 обучители. Това бяха ученици в 9-ти, 10-ти и 11-ти клас на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в Бургас.

„Поради силния интерес към програмата за програмиране „Coding Kids Burgas“, смятаме да я развием, така че още през това лято тя да обхване четири пъти повече деца от 6 до 12-годишна възраст“. Това сподели кметът Димитър Николов, който връчи наградите и сертификатите на обучителите и на участниците в първото ѝ издание.

Занятията се водиха на три местни локации – в Международния конгресен център на Морска гара, в Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в ж.к. „Меден рудник“ и в ОУ „Александър Георгиев Коджакафалията”.

Coding Kids Burgas

Програма „Coding Kids Burgas“ има за цел да предостави възможност на всяко дете в Бургас на възраст от 6 до 12 години да получи безплатно образование в сферата на дигиталните технологии и програмирането. Програмата има амбицията да запали любопитството на младежите към технологиите. Също така да им помогне да усвоят нови умения и да ги превърне от консуматори на технологии в техни създатели.

Още новини за ИKT обучения тук