Безплатно образователно приложение в помощ за уроците по химия

Безплатно образователно приложение в помощ за уроците по химия вече е достъпно за гимназисти и ученици от началните училища.

Lab-Free Chemistry ще помага в усвояването на предмета химия. Учениците ще могат да извършват безопасни и забавни експерименти в домашни условия. Това ще бъде възможно чрез геймифицирано изживяване, съставено от всеобхватни и интерактивни научни модули.

Безплатно образователно приложение в помощ за уроците по химия Експериментите са безопасни и лесни за следване и изпълнение, посочват създателите. Платформата е с модерен и удобен за младите хора дизайн, като същевременно стимулират паметта на учениците. Оптимизирана е както за стационарни, така и за мобилни устройства, а може да бъде достъпна и чрез сайта.

Този проект е част от научната програма Chemgeneration и отбелязва нейната 10та годишнина. Програмата е насочена към обучение на ученици от гимназиите и началните училища с интерактивни STEM презентации и експерименти, свързани с концепциите за устойчивост и кръгова икономика.

Както и през предходните години, програмата обхваща Австрия, България, Чехия, Хърватия, Гърция, Унгария, Румъния, Сърбия, Словакия и Словения, а съдържанието е достъпно на 11 езика, включително и на английски.

„Ние вярваме, че това е страхотна идея за популяризиране на обучението STEM, като го направим по-привлекателно за учениците. Може би най-важното е, че насърчаваме идеята, че образованието и знанията трябва да са достъпни за всички. Затова приложението Lab-Free Chemistry не само дава възможност за извършване на експерименти без необходимост от лаборатория, а е и безплатно“, казва Андреас Лиер, управляващ директор на BASF за България.