По-малко от месец за участие в Награда „Джон Атанасов“ – 2022 г.

По-малко от месец остава до крайния срок в инициативата на Президента на Република България Награда „Джон Атанасов“ – 2022 година.

По-малко от месец до крайния срок за участие в Награда „Джон Атанасов“

Участниците в конкурса през 2022 г. ще се съревновават за отличия в следните категории:

  1. Награда „Джон Атанасов“ на президента на Република България;
  2. „Джон Атанасов – Ученици и техните преподаватели“ – две грамоти, първата за успехи, постигнати през годината в международните олимпиади, състезания и конкурси по информатика, и втората за успехи, постигнати през годината в международните олимпиади, състезания и конкурси по информационни технологии.
  3. „Джон Атанасов – проект с голям обществен принос“.
  4. „Джон Атанасов – дебютен пробив в областта на компютърните технологии“.
  5. „Джон Атанасов – вдъхновител и създател на таланти”.

Краен срок за кандидатстване: 9 септември 2022 г.

Правилата и необходимите документи за участие в конкурса са публикувани на интернет страницата на президентската институция.

Допълнителна информация може да получите на тел. 02/9239207 и 02/9239393, както и на е-mail: nagradajohnatanasoff@president.bg

Носителите на отличията в конкурса на президентската инициатива Награда „Джон Атанасов“ се определят от жури, съставено от водещи в областта на компютърните науки учени и преподаватели.

Наградата „Джон Атанасов“

20-ото издание на президентската инициатива Награда „Джон Атанасов“ стартира на 1 юли т.г. Конкурсът носи името на световноизвестния изобретател от български произход Джон Атанасов, един от създателите на първия електронен цифров компютър с регенеративна памет.

Президентската инициатива Награда „Джон Атанасов“ стартира през 2003 г.  Тя е насочена към младите български учени и изследователи в областта на компютърните науки и има за цел да открои техни високи постижения в световен мащаб.

Сред лауреатите на наградата на президента на Република България са много от ръководителите на изследователски центрове на водещи научно-изследователски институти и мултинационални компании в света, работещи в сферата на компютърните науки.