Състезанието по програмиране Proggy-Buggy е на 9 декември

DataArt кани всички професионалисти и ентусиасти да се включат в международното състезание по програмиране Proggy-Buggy. Тази година надпреварата ще се проведе онлайн на 9 декември.

Състезанието

Proggy-Buggy е блиц състезание, което Състезанието по програмиране Proggy-Buggy е на 9 декемврище предизвика участниците да решат 13 задачи в сферата на програмирането в рамките на 42 минути. Състезанието е на английски език.

Решението на всяка задача е конзолно приложение, чийто изходен текст трябва да бъде изпратен на сървъра за проверка. За целта следва да се използва някой от програмните езици., като са възможни следните: C, C++, Java, C#, Python, Ruby, PHP и JavaScript.

Желаещите да участват могат да се регистрират както като индивидуални състезатели, така и като отбор. Няма ограничения, свързани с възраст, пол и националност.

Във всеки отбор може да има максимум трима участника, като отборът трябва да използва само едно устройство, от което да изпрати решението на задачите към сървъра за проверка.

Ако членовете на отбора нямат възможност да участват заедно в едно и също помещение, е позволено да използват комуникационни канали като Viber, WhatsApp, Skype и т.н., но само и единствено за комуникация между участниците.

Награди

По традиция състезанието ще включва две групи участници – аматьори и професионалисти. Те ще се борят за няколко категории награди:

  • Награда за първото правилно решение на задача.
  • Награда за най-кратък отговор на задача, която има решение.
  • Награда за първия верен отговор, че дадена задача няма решение.
  • Насърчителна награда за отбора или участника с най-много наказателни точки.
  • Насърчителна награда за отбора или участника с най-малко наказателни точки.

Началото на състезанието ще бъде дадено в 12:00 ч. българско време на 9 декември 2023 г., събота. Преди събитието всеки регистриран участник ще получи линк за достъп.

Участието в състезанието е безплатно – необходима е предварителна регистрация ТУК.

Proggy-Buggy се провежда от 2014-та година насам и се организира от екипа на глобалната софтуерна компания DataArt. До момента в инициативата са се включили над 10 000 участника от повече от 60 държави по целия свят.