SAP GeekyCamp 6.0 приема кандидати

SAP GeekyCamp 6.0 – безплатната школа по програмиране и ИТ  на SAP ще събере едни от най-добрите ученици в страната за шеста поредна година.

SAP GeekyCamp 6.0 приема кандидати

Как да се включиш?

Школата е отворена за кандидати, които са ученици в гимназиален курс /9-12 клас/.

Краен срок за регистрация: 23 юни 2019.

Обучението започва с интензивна присъствена част в рамките на две седмици, от 30 август до 12 септември 2019 г. След това учениците продължават работа през учебната година с разработка на индивидуален или екипен проект под ръководството на ментор.

Участниците в школата се подбират чрез входящ онлайн тест. Тестът включва въпроси от обща ИТ култура, логически задачи, както и такива по информатика. Задачите по програмиране не изискват използването на конкретен език за програмиране – всеки може да използва този, който предпочита.

Разработване на проект с опитен ментор

Участниците в школата ще разработват ИТ проекти, в екип или самостоятелно, с ментор от SAP. Най-добрите проекти ще бъдат отличени в края на школата. Разработените проекти дават възможност за участие на редица национални и международни ученически конференции, състезания и конкурси по информатика, информационни технологии и иновации.

Придобиване на нови знания и умения

Програмата на SAP GeekyCamp включва лекции, домашни и разработване на проекти. Участниците имат възможността да продължат да работят с ментора си през учебната година. Лекциите ще запознаят участниците с основополагащи теми, фундаментални концепции и техники в разработката на софтуер. Също така ще се запознаем с модерни и популярни технологии като Machine Learning и IoT.

Инициативата SAP GeekyCamp

Интересът и резултатите от проведените вече 5 издания на SAP GeekyCamp потвърждават необходимостта от подобна школа, посочват организаторите. Една от целите на GeekyCamp е подпомогне изграждането на мост между състезателното и професионалното програмиране, между средното и висшето образование по информатика.

ОЩЕ информация за ИТ обучения