Телерик Академия започва прием за програмата за UX и UI дизайн

За първи път Академията предлага безплатен предварителен курс в помощ на кандидатите, които искат да увеличат шансовете си за класиране в програмата

Телерик Академия обяви нов прием за програмата за подготовка на UX/UI дизайнери – Telerik Academy Upskill UX/UI Design. Академията приема кандидатури до 7 февруари 2021 г., а обучението започва на 8 март и е с продължителност 3 месеца. С изцяло вечерна програма, то може да се съчетава с работа или следване. Кандидатстването става през сайта на Телерик Академия.

Програмата

Насочена е към специалисти и студенти в сферата на графичния дизайн. Според развитието на епидемиологичната обстановка и с цел сигурността на всички участници, лекциите могат да бъдат в онлайн формат. Повече информация за програмата и защо ролята на UX/UI дизайнерите е ключова в днешния дигитален свят, ще бъдат представени на кариерен уебинар на 2 декември от 18:30 ч. Събитието е безплатно, но изисква регистрация.

Кандидатстване и предварителен курс

Изискванията към кандидатите са познания в областта на дизайна, илюстрациите или визуалните изкуства. Те могат да бъдат както хора с опит, така и студенти в някоя от посочените сфери. Кандидатите за участие в предварителния курс, трябва да изпратят кандидатурата си до 20 декември 2020 г. през сайта на Телерик Академия. Тя включва кратка автобиография и портфолио или примерни дизайн проекти. Предварителният курс е за хора, които нямат достатъчно богато портфолио и искат да го надградят. Той ще се проведе изцяло онлайн в рамките на 5 седмици от 4 януари. В него участниците ще получават материали за самоподготовка по основи на дизайна, както и съвети от трейнърите в програмата под формата на онлайн Q&A сесии. Участниците ще разработят 5 проекта, с които да надградят вече подадената кандидатура, увеличавайки шансовете си да бъдат приети в програмата.

За допълнителна информация: telerikacademy.com или във Facebook facebook.com/TelerikAcademy и LinkedIn Telerik-Academy.