Близо 1000 човека в безплатните курсове по основи на програмирането на Телерик Академия

Близо 1000 човека участват в безплатните курсове по основи на програмирането на Телерик Академия през последната година. Това съобщават от водещата образователна организация за летящ кариерен старт и успешна реализация.

Чрез тях желаещите могат да направят първите си стъпки в програмирането. По този начин ще разберат дали това е пътят за тях и да се подготвят за избраната 6-месечна програма за ИТ кариерен старт.

Безплатна подготовка за начинаещи

Академията обяви, че вече приема кандидатури за последното за 2022 г. издание на Alpha с Java и за подготвителния курс преди него.

Близо 1000 човека в безплатните курсове по основи на програмирането на Телерик Академия

Обучението с Java е подходящо за хора с или без начален опит в ИТ сферата. До 21 август начинаещите могат да заявят интерес за безплатния курс. Обучението включва 6 лекции и в него участниците пишат първите си редове код с помощта на опитен експерт. Екип от ментори, успешни бивши курсисти на Академията напътстват желаещите при създаване на програми и решаването на казуси.

Кандидатстването в последното издание на Alpha Java за 2022 г. продължава до 16 октомври и включва CV, мотивационни въпроси и приемен изпит

Всички умения за успешна реализация в ИТ сферата

Програмата Alpha с Java е подходяща за наскоро завършили ученици, студенти и специалисти от други области без предишен опит в ИТ сектора. Също така и за хора, които искат да надградят своите базови умения в областта. Съчетанието на теория и практика, технологични и меки умения, работа в малки групи и разработка на реални уеб приложения са в основната на цялостната подготовка на участниците. По този начин те са готови за работа в реална работна среда и да получават уменията, които ИТ компаниите търсят.

Индивидуалният успех на всеки курсист е водещ приоритет по време на обучението. Трейнърите осигуряват постоянна обратна връзка към участниците и проследяване на развитието им във всеки етап от програмата. Това гарантира персонален подход на обучение, ключов за успешната реализация в ИТ сектора.

Кариерен коуч се включва с ценни насоки за изготвяне на CV и портфолио и организира тест интервюта. Чрез тях участниците трупат опит, за да се отличат допълнително по време на интервю.

Курсистите се срещат с водещи ИТ компании, част от партньорската мрежа на Академията, още по време на програмата. Така получават възможност да започнат работа в някоя от тях или навсякъде в ИТ сферата.

Безплатен кариерен уебинар

На 27 юли 2022 г., Петър Райков, мениджър „Технологични обучения“ в Телерик Академия, и Боян Хаджиев, старши трейнър по меки умения в Академията. Двамата ще разкажат повече за програмата и процеса по кандидатстване. Към тях ще се присъединят и курсисти на Академията, които ще споделят своя личен опит с програмата.

Събитието е безплатно и изисква предварителна регистрация.

„Радваме се на изключителен интерес към безплатните курсове по основи на програмирането преди Telerik Academy Alpha, откакто ги направихме отворени за всички преди година. За някои от участниците в тях това беше най-добрият начин да проверят дали програмирането е за тях, а за други – врата към уникалните със своя формат 6-месечни програми за ИТ кариерен старт Alpha. Увеличението на годишна база е 90% и е още една стъпка в посока да направим професията програмист по-достъпна за всеки с желание и мотивация да се учи и развива. За много от нашите курсисти промяната на професионалния път означава и положителна промяна на целия им живот благодарение на множеството и добре платени възможности в ИТ сектора“. Това коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

Хората с начален опит в програмирането имат възможност да бъдат приети в програмата още през лятото с ранния приемен изпит на 23 август. За целта трябва да завършат кандидатурата си до 21 август през сайта на Телерик Академия.