Телерик Академия започва нов формат кратки двуседмични обучения Sprint

Нов формат кратки практически обучения Sprint разширяват портофилиото на Телерик Академия, съобщават от трейнинг компанията.

Новият продукт предоставя платформа, чрез която лидери, доказани в своите области, ще споделят вътрешнофирмени знания и успешни стратегии от личен опит. Знанията ще могат веднага да бъдат приложени в друга среда. Курсовете в Telerik Academy Sprint се фокусират върху запознаване с конкретни бизнес казуси, стратегии и решения. С придобиването на нови умения курсистите ще са по-успешни и ефективни в ежедневните си задачи и ще допринесат за по-добри бизнес резултати на компаниите си.

Теми и лектори на обученията през юни

В рамките на месец юни ще се проведат 4 програми.

Future-Proof Content Marketing Sprint (старт: 3 юни) ще даде конкретни препоръки на участниците как да увеличат приходите на компанията чрез маркетинг на съдържанието. Илия Марков е водещият трейнър в програмата. Той е ветеран в B2B SaaS маркетинг сферата. Има опит в компании като Тoggl, Animalz и SiteGround. Към него като гост лектор ще се присъедини Мария Георгиева. Тя е SEO Team Manager в Payhawk с над 10 години практически опит в сферата.

GenAI for Developers (старт: 10 юни) е практическо обучение за употребата на големите езикови модели (LLMs) в софтуерното инженерство. Водещ лектор в програмата е Стивън Цветков – Learning Experience Design Manager в Телерик Академия. Стивън и неговият екип изследват тенденциите в методите на преподаване и учене, прилагат иновации и отговарят за качеството на обучението в Академията. Гост лекторите в програмата са Даниел Канчев, Красимир Чарийски и Ясен Кипров. Експертите от различни екипи в SiteGroundимат богат практически опит и ще споделят как използват ИИ в ежедневната си работа и в реализацията на проекти.

Hiring the Top 1% (старт: 11 юни) ще даде възможност на участниците да научат как да прилагат добри практики за наемане на топ таланти спрямо целите и приоритетите на компаниите си. Водещият лектор Боян Стоянов (Hireworks Digital) е утвърден професионалист с опит в бързооборотните стоки, е-търговията и маркетинга. Като гост лектор в програмата ще участва Миро Вълчев, съосновател на FindMeCure, Той ще сподели подробнсоти за стратегии за наемане на топ талант.

GenAI for Business Users (старт: 17 юни) цели да покаже на хора с бизнес профил как лесно да използват инструменти за изкуствен интелект. Как да се прилага в ежедневието за генериране на документи и отчети, и при вземането на решения. Курсът ще води Александър Китов, VP of Product, Телерик Академия, с над 10 години опит като продуктов мениджър и предприемач. Към него като гост лектор ще се присъедини Алекс Велинов от Tag Digital с над 15-годишен опит в дигиталния маркетинг и продуктов мениджмънт.

Условия за участие

До 22 май всеки желаещ може да се възползва от цената за ранно записване (349 лв.).

Всички курсове ще се проведат на български език в рамките на 4 сесии по 3 часа (вечерен формат). Това ги прави удобни за съчетаване с други работни и лични ангажименти. Няма изисквания за профила на хората, които ще се включат. Няма и специален процес за кандидатстване, но местата в програмите са ограничени.

Още подробности за обученията ще станат ясни на уебинар, организиран от Телерик Академия, на 28 май, 19:00 ч.

Sprint е най-новият продукт в 15-годишното портфолио от близо 20 програми на Телерик Академия.

„Новият Sprint формат предоставя възможност само в рамките на две седмици (4 сесии) водещи специалисти да предадат своите практически знания и ноу-хау, които не могат да бъдат намерени в Google, YouTube Coursera или други обучителни платформи. Осъзнаваме, че в България има много знания  и опит, които живеят в конкретни компании и професионалисти, и които не се споделят систематизирано, а прилагането им би донесло бърз бизнес ефект за много организации и за развитието на екосистемата ни.“

Това споделя Александра Мечкова, главен изпълнителен директор на Телерик Академия.