Visteon стартира RISE – своята първа глобална програма за начинаещи в областта на софтуера

Visteon стартира RISE – своята първа глобална програма за начинаещи в областта на софтуера. Инициативата започва в Европа първо от България, съобщават от технологичния лидер.

RISE

Visteon стартира RISE – своята първа глобална програма за начинаещи в областта на софтуера

Програмата ще даде възможност на над 30 местни студенти да станат постоянна част от екипа на компанията в София още това лято. Така от първия ден на професионалния им път Visteon инвестира и развива целенасочено новото поколение софтуерни таланти у нас.

Инженеринговият център в София отваря широко вратите към света на технологиите за студентите. В първата година и половина те ще преминат през три етапа на развитие с различна продължителност и фокус върху софтуерната разработка. Модулите включват:

  • едномесечно въведение в света на Visteon,
  • автомобилния софтуер и
  • работата в глобална технологична компания.

Следват два етапа, съсредоточени върху реални проекти и различните роли по тяхната реализация. Обучаващите се ще се занимават с тестване, интеграция и програмиране на софтуерни решения, преди те да бъдат имплементирани в автомобила.

Във всеки един от етапите на програмата младите таланти ще имат възможността да се учат и да работят с най-добрите инженери във Visteon на местно и глобално ниво.

Програмата RISE предвижда месечно възнаграждение за всеки участник. Компанията ще актуализира инвестицията си на регулярни периоди в зависимост от представянето в рамките на инициативата, посочват още организаторите.

Как да участвате

RISE има две стартови дати, съобразени с възможността на студентите – 18 юли и 29 август 2022. Желаещите да се включат в програмата могат да прочетат повече за изискванията и да кандидатстват до края на юни.

„Във Visteon младите таланти имат възможността не само да се учат и да се развиват сред едни от най-добрите експерти в областта на автомобилните технологии, но и да имат реален принос в индустрията на световно ниво още в самото начало на своя професионален път“. Това сподели наскоро пред студенти в София Лойк Гризлейн, регионален вицепрезидент и генерален мениджър на Visteon за Европа.

Visteon България е водещият технологичен център на компанията за цяла Европа. Тук над 700 инженери управляват цялостния продуктов цикъл, като на местно ниво се проектират, разработват и тестват над 250 глобални и регионални високотехнологични проекти, които подпомагат трансформацията в съвременните автомобили по отношение на дигитализация и електромобилност.