Нов прием за Python програмисти стартира Телерик Академия

Нов прием за Python програмисти за обучението Alpha Python стартира Телерик Академия. Програмата е подходяща за всеки, който иска да  започне ИТ кариера през 2024 г., независимо от предишния си опит.

Две опции за безплатна подготовка за кандидатстване в Alpha Python

Нов прием за Python програмисти стартира Телерик Академия С това издание на Alpha Python хората без познания в програмирането ще имат възможност да изберат дали да се подготвят за приемния изпит с нови интерактивни материали за самоподготовка или да се възползват от възможността да се включат в безплатен курс по основи на програмирането, воден от инструктор.

Основно преимущество на новите материали за

Самоподготовка

е гъвкавостта и възможността курсистите да избират времето и скоростта, с която да учат. Така се гарантира по-голяма ангажираност, а новите видео уроци под формата на интерактивни подкасти позволяват по-лесно усвояване на съдържанието. За това помага опцията филтриране по теми или ключови думи. Така курсистът може бързо и лесно да намери точно това, което го интересува, пропуснал е или му трябва в конкретен момент. В случай на нужда от съдействие учащите се имат опцията да се възползват от опита и съветите на ментори. Могат да ги потърсят чрез чат платформа, в която на всеки техен въпрос получават отговор в рамките на 24 часа.

Като част от материалите за самоподготовка са предвидени много практически задачи и цялостен проект, който курсистът разработва на малки стъпки по време на отделните модули на обучението. Целта е в края да има завършена по-всеобхватна задача, за да придобие представа върху какъв тип реални задания би работил, ако е на стажантска позиция в ИТ компания. Това е още един начин човек да се ориентира дали програмирането е за него и как би изглеждала работата в реална работна среда, ако стартира кариера в ИТ.

Всеки, който смята, че самоподготовката не е най-ефективният начин за учене за него, може да се включи в

безплатния курс по основи на програмирането.

Той включва 7 сесии с лектор и изисква 4-5 допълнителни часа на седмица за усвояване на наученото и подготовка на проекти и задачи. Записването за този формат е възможно до 31 март през сайта на Телерик Академия.

И двата метода имат своите предимства в зависимост от предпочитанията, ангажиментите и обстоятелствата на кандидата – дали има възможност да посвети точно определено време, в което да усвоява материала с инструктор, или пък е важна гъвкавостта сам да избира кога и по колко да учи. Във всички случаи задълбоченото преминаване през уроците и практическите задачи гарантира добра изходна подготовка за приемния изпит в Alpha Python.

„Радваме се, че с това издание на Alpha Python можем да добавим към настоящия курс, воден от инструктор, и опцията за самоподготовка в удобно време и с нови материали, интерактивни уроци, практически задачи и ментори. Така всеки желаещ може без риск да провери нивото на познанията си, да се подготви в собствено темпо за прием в програмата или просто да прецени дали програмирането е за него.“

Това посочва Александра Мечкова, главен изпълнителен директор на Телерик Академия.

Срокове

Кандидатстването за Alpha Python продължава до 27 май и включва CV, мотивационни въпроси и приемен изпит. Хората с начален опит в програмирането или успешно преминали през материалите за самоподготовка могат да се явят на ранния приемен изпит на 2 април и при добър резултат да си осигурят място в обучението два месеца преди края на приема.

Пътят до ИТ кариера с Python

6-месечното обучение Alpha Python подготвя участниците за успешна реализация в ИТ сектора чрез работа по реални проекти под ръководството на водещи експерти. Тъй като в Телерик Академия водещ принцип е качеството на обучението, курсистите стартират с малки групи (40-45 човека), като индивидуалният успех на всеки е приоритет. Едновременно с това се обръща внимание на екипната работа, за да се симулира максимално близка до реалната работна среда.

Курсистите работят и със soft skills трейнъри, с помощта на които развиват ключови личностни и комуникационни умения – за работа в екип, даване и получаване на обратна връзка. Курсистите могат да разчитат на тази подкрепа до 6 месеца след завършване на програмата.

Още възможности за ИТ обучения