Глобален datathon с реални казуси се провежда на 12-14 април

Следващият глобален datathon с реални казуси е на 12-14 април 2019. Това съобщават Data Science Society, стейкхолдър на eSkills For Future.

Datathon предизвикателства

Международният #data #hackathon ще бъде с локации в различни точки на планетата. Освен в София, ентусиасти в сферата на обработката на данни ще се съберат в Джайпур, Индия и Бейрут, Ливан.

Ако искате да се изправите пред реални проблеми в сферата на машинното обучение и да обмените опитсъс съмишленици, събитието е тъкмо за вас.

Регистрацията за дейтатона можете да направите тук до 8 април. Отново има възможност и за виртуално участие в състезнието. За целта трябва да изберете онлайн билет.

Надпреварата включва предизвикателств в областта на:

компютърното зрение – автоматична обработка на изображения от реалността с цел интерпретация на визуалната информация. Задачата е предоставена от Кауфланд, които търсят възможност дрон да идентифицира погрешно подредени и етикирани стоки в магазина.

предсказващия бизнес-анализ – натрупаното количество данни по дадена тема може да бъде анализирано с цел откриване на зависимости и решения. Става дума за  задача, предоставен от Телелинк и Зелена София. Отборите ще се опитат да открият какво причинява замърсяването на въздуха в столицата на България. Дали това е отоплението на твърдо гориво, трафикът на моторни превозни средства или нещо друго?

Data Science Society

Data Science Society е глобална общност от доброволци. Те са експерти в обработката на данни #data science, моделиране и анализ. Организацията вече 4 години прилага експертизата на членовете си в името на различни каузи И организира събития, свързани с собработката на данни. Сред най-значимите постижения на организацията с над 1800 експерти и ентусиасти, са разработването на инструменти за прогнозиране на замърсяването на въздуха в градската среда, както и използването на самообучаващи се алгоритми за идентифициране на фалшиви новини.

Какво работи ученият по данни