Образователна стипендия за учители предоставят ERP Academy и ВУЗФ

Образователна стипендия за учители е новата инициатива на ERP Academy и ВУЗФ. Това съобщават от образователната организация.

Образователна стипендия за учители

Образователна стипендия за учители предоставят ERP Academy и ВУЗФ

В инициативата  могат да се включат учители от училища с IT и икономически профил от цялата страна.

„Образователна стипендия за учители“ предвижда учителите да се запознаят с най-новите тенденции в бизнес софтуера и IT технологиите. Също така, в икономиката, маркетинга, продажбите, финансите и управлението на личните данни.

По време на курсовете преподавателите ще имат възможност да научат и повече за световните практики, методологии и инструментариуми на преподаване, които биха могли да приложат по време на часовете със своите ученици.

Специализираните курсове от инициативата „Образователна стипендия за учители“ са част от магистърската програма „Бизнес софтуер и ERP решения“.

Бизнес магистърската програма е силно практически ориентирана и се появява като отговор на нуждата от ново поколение кадри на пазара на труда. Става дума за специалисти, които имат:

  • силни икономически и IT познания,
  • притежават критично мислене,
  • способни са бързо да се адаптират към променящата се икономическа обстановка и
  • са готови да прилагат иновативни технологии и решения, за да подобрят функционирането на съвременния бизнес.

„Ние вярваме, че технологиите могат да подобрят живота на всеки човек и следваме мисията си да вдъхновяваме хората, да им помагаме да придобиват умения, чрез които да постигат повече всеки ден. Именно това ни подтикна да подадем ръка на учителите, които разбирайки ползите от технологиите и новите подходи в образованието, биха помогнали на учениците да развият правилните умения и да се превърнат в успешни професионалисти“. Това посочва доц. д-р Наталия Футекова – основател на ERP Academy.

За ERP Academy

ERP Academy е иновативен проект на фирми от ERP бранша в България. Компаниите  обединяват усилия с цел да направят висшето образование по-близко до реалните нужди на бизнеса, а бъдещите кадри максимално подготвени за пазара на труда в сферата на бизнес мениджмънта и информационните технологии. Партньори в ERP Academy са водещи български и световни компании за бизнес софтуер, както и експерти от областта. Основната им цел е да подпомогнат подготовката и обучението на кадри в специфичния ERP бранш, стимулирането на съвместни инициативи с образователните институции и популяризирането на сектора като подходящо място за кариерно развитие. ERP Academy създаде и първата в България и една от малкото в Европа магистърска програма с фокус върху ERP системите. В нея студентите имат възможност да учат от водещи експерти от бизнеса, както и да работят по казуси с различни решения от клас ERP.

Информация за други ИТ обучения тук