„Роботика за България“ 2017

Фестивалът „Роботика за България“ 2017 е на 17 юни

Фестивалът „Роботика за България“ 2017 ще се състои на 17 юни /събота/. Това съобщават организаторите от SAP и ФРГИ.

По време на събитието, което се провежда за втора година, ученически отбори по роботика ще представят своя екип, разработен проект и LEGO робот.

Фестивалът „Роботика за България“ 2017 ще се състои в Експериментариума на София Тех Парк.

Можете да се включите във финалната част на събитието и да проследите екипната игра и награждаването на най-добре представилите се отбори. Програмата стартира в 15.00 ч., в 16.30ч. е награждаването на победителите.

Събитието е безплатно за посещение, но се изисква предварителна

регистрация.

Отборите в програмата „Роботика за България“ са създадени съгласно концепцията на международното състезание за ученици FIRST LEGO League.

Участниците в проявата са предварително селектирани измежду всички над 50 отбора, включени в програмата „Роботика за България“. Участниците са над 120 ученици в 24 отбора от 15 града в страната. Всеки отбор ще бъде оценен от жури за дизайн на робота, екипна игра и представянето на проекта.

Програмата за обучение на ментори „Роботика за България“ се организира по идея и инициатива на SAP и в партньорство с ФРГИ. Инициативата стартира през 2015 г. и се провежда в рамките на вече 2 учебни години. До момента в неяса се включили над 250 ученици от 5 до 10 клас от цялата страна. Отборите са над 50 от 36 училища в 21 града и две села.

Целта на програмата да бъде стимулиран интереса на учениците към науката и технологиите. Едновременно с това им дава възможност за работа в екип. Инициативата „Роботика за България“ е насочена към създаване на необходимите условия за създаване и подготовка на училищни отбори по роботика чрез обучение на ментори.

-> Подробности за подобни инициативи за ученици и ИТ курсове и обучения можете да намерите в Каталога на eSkills For Future.