Безплатна ИТ академия стартира в Плевен

Безплатна ИТ академия стартира в Плевен. Инициативата се организира от с екипа ClearWare Startup-Booster и носи името GrowIT.

В нея нови умения и възможност за професионална реализация в една от най-атрактивните професии ще получат десетки участници, с минимален или без никакъв опит в областта.

Безплатна ИТ академия стартира в Плевен

Успешно преминалите академията ще могат да започнат своята първа работа в IT сектора. Те ще работят върху създаване на прототипи за технологични решения за български и европейски стартиращи компании. Обученията ще бъдат реализирани в хибриден формат – присъствено и онлайн, за да дадат достъп на всеки, който има интерес да бъде част от тях.

Програмата ще се провежда два пъти седмично, в рамките на следващите три месеца. Тя ще предложи на участниците възможност да придобият основни умения за начинаещо ниво WebUI софтуерни разработчици.

Професионална реализация

Целта на академията в дългосрочен план е да превърне Северна България в новия софтуерен хъб на България, като създаде над 300 нови работни места в следващите 5 години. Бъдещите специалисти ще имат възможността да станат част от екипа на компанията ClearWare. Компанията е специализирана в технологично разработване на първоначалните версии на едни от най-иновативните продукти на бъдещето.

Компанията ще акцентира и върху развитието на талантите, за да осигури високо качество на подготовка на експертите.

Създател на GrowIT Academy е експертът с 20-годишен опит в областта на информационните технологии Теодор Тодоров. Той е основател на ClearWare, в която ще стартират работа най-добрите участници в академията.

“Щастлив съм, че стартираме академията Grow IT именно на тази емблематична за българското образование дата. Развиването на Плевен като притегателен център за софтуерни експерти е кауза за мен. Вярвам, че подпомагането на първите стъпки на начинаещите IT специалисти, както и преквалификацията на хора от други сфери, ще спомогне за децентрализирането на сектора. Това ще бъде път към превръщането на западната и централната част на Северна България в атрактивна дестинация за новите програмисти, а с това ще бъде подпомогнато и икономическото развитие на региона”, сподели Теодор Тодоров.

GrowIT Academy 2023

Следващото издание на GrowIT Academy ще стартира в началото на 2023 г. Участниците ще могат да се включат в академията след кандидатстване и предварителен подбор. Преподавателите ще поставят фокус върху придобиване на умения за работа с WebUI (JS/TS), .net, Java и Python.