From Zero To Fintech хакатонът стартира на 18 март

From Zero To Fintech хакатонът стартира на 18 март. За трета поредна година Българската финтех асоциация и Стопанският факултет на СУ “Св. Климент Охридски”, с подкрепата на Комисията за финансов надзор, Министерство на финансите, Иновативна София, Европейската комисия, ще проведат най-успешния финтех хакатон в България – From Zero To Fintech.

Как да участвате?

From Zero To Fintech хакатонът стартира на 18 мартТази година събитието ще протече в хибриден формат в София между 18 и 26 март.

Участието в хакатона е напълно безплатно. Всички желаещи могат да се запишат индивидуално или в отбор ТУК до 17 март.

Участниците ще имат възможността да участват в семинари и уъркшопи. Също така, да разработят своя собствен бизнес план, да тестват свои продукти, или да представят решение на реален финтех бизнес казус.

Хакатонът ще се състои в рамките на 7 дни. През първия участниците ще присъстват на обучителни семинари, водени от едни от най-изявените специалисти в областта на финтех. Семинарите ще обхванат теми като изготвяне и представяне на бизнес план пред инвеститори, методи за рекламиране и представяне на финтех продукти и услуги на пазара, както и основни регулации и законодателства в България и Европа.

В следващите 5 дни, от 19 до 24 март, отборите ще трябва да изготвят своя бизнес проект. Всеки отбор ще има ментор- специалист в съответна област. Чрез кратки сесии той ще може да подпомогне отбора и да им даде насоки в процеса на работа.

На 25 март всеки отбор ще трябва да изготви 3-минутно видео, в което да представи своя бизнес проект, а на 26 март ще бъдат представени всички проекти.

Във финалния ден на хакатона се предвижда и провеждането на конференция. В нея ще участват представители от публичния и частния сектор, обсъждайки едни от най-важните и нашумели теми в света на финтех.

Наградите

В края на деня журито ще излъчи трите най-добри идеи и отбори. Победителите от хакатона ще спечелят награда от 3000 лева. Те ще получат награди във формата на услуги, които да спомогнат за реализирането на бизнес идеите им на пазара.

За From Zero To Fintech

Хакатонът From Zero To Fintech е продължение на магистърската програма „Финанси, инвестиции и финтех“, към Стопански факултет на Софийски Университет и магистърската програма “Финтех, финанси и дигитални иновации” във ВУЗФ. Желаещите да вземат участие е достатъчно да имат желание и идеи за реализация на финтех бизнес модел.

Събитието е подкрепено от представители от публичния и частния сектор в България и Европа, сред които Министерство на финансите, КФН, БНБ, Иновативна София, Европейската комисия, ВУЗФ, Технически университет, Софийски университет “Св. Климент Охридски” и др.