Професиите на бъдещето са тема на онлайн форум в събота

Професиите на бъдещето са във фокуса на “ Умни професии за умно бъдеще“ – събитие за малки и големи . Това съобщават от Schneider Electric. Семейният онлайн форум ще се проведе в събота, 22 януари, и е безплатен.

“ Умни професии за умно бъдеще“

Професиите на бъдещето са тема на онлайн форум в съботаСъбитието е насочено към деца между 1-ви и 4-ти клас и техните родители. Също така и  ученици над 7-и клас от профилираните училища и студенти.

Програмата на форума включва 4 основни панела, по време на които ще се обсъждат уменията на бъдещето и избор на професионално поприще. Събитието провежда и

2 работилници,

насочени към всички гости, които искат да получат повече полезна информация за кариерното ориентиране и инженерните професии.

На първата работилница с тема „Machine learning and artificial intelligence – real factory examples“ всеки посетител ще има възможност да разбере как се създава цялостната интеграция на всички системи, за да се постигне и подобри Industry 4.0. Организаторите ще покажат какво трябва да прилагат в ежедневието си инженерите и как това се отразява на дигитализацията на производствата и бизнесите в целия свят.

Във втората работилница участниците ще се срещнат с експерти, които представят важни тенденции при кандидатстването за работа. Също така ще демонстрират нагледно какво трябва и какво не трябва да се прави по време на интервю.

За да вземете участие във форума, трябва да се регистрирате на линка.

Професиите на бъдещето са важна тема в последните години и все повече компании се стараят да запознават младежите с новостите на пазара на труда, както и с изискванията за умения за работа.

Ако искате да научите още за уменията на бъдещето разгледайте актуални професии