До 8000 евро от Google

До 8000 евро от Google за обучение по програмиране

До 8000 евро от Google може да получи всяка неправителствена организация или училище за събитие в рамките на Европейската седмица на програмирането (Europe Code Week). Това съобщава сайтът на инициативата.

До 8000 евро от Google

Компанията подкрепя събития и обучения, които ще дадат възможност на деца на възраст между 5 и 18 години да се ангажират с практически възможности за учене.

Как да участвате

Инициативата е отворена за кандидатстване от неправителствени организации и училища.

Събитието (обучение, работилница) следва да се проведе в рамките на Европейската седмица на програмирането, 6-21 октомври 2018 г.

Проявата трябва да е насочена към ученици, които са начинаещи в компютърните науки и да включва минимум 2 часа практически занимания по програмиране

Финансирането не може да се използва само за закупуване на хардуерни устройства (таблети, телефони, роботи и др.)

Всички желаещи да се включат следва да попълнят формуляра до 13 юли 2018 г.

Ще бъдат предпочетени инициативи, които:

  • Се фокусират върху задълбочени и непрекъснати учебни изживявания.
  • Включват партньорства и сътрудничество с училища, библиотеки или организации в региона.
  • Са насочени към момичета, малцинства, неравностойно социално-икономическо положение и младежи със специални нужди.
  • Достигат до 500 учащи.

Заявленията ще бъдат оценявани последователно. Възможно е да се наложи да предплатите за реализацията на събитието си, посочват още от инициативата.

Europe Code Week

Europe Code Week се провежда вече 5 години, като обхваща все повече държави и събития. Над 52 страни с над 1 милион участници в обучения, семинари, работилници взеха участие в популяризирането на инициативата пред 2017.

Анализите сочат, че над 65% от учениците ще работят на работни места, които дори не съществуват днес. Като част от ангажимента си да помогнем на 1 милион европейци да намерят работа или да развият бизнеса си до 2020 г., доброволците от Europe Code Week искат да подготвим днешните учащи за това бъдеще. Ентусиастите подкрепят усилията, които вдъхновяват учениците да използват технологиите и да развиват уменията си за компютърно мислене.