Хакатонът FMICodes

Хакатонът FMICodes се провежда на 27-28 май

Хакатонът FMICodes се провежда на 27-28 май. Събитието се организира от Факултетния студентски съвет при Факултета по математика и информатика (ФМИ) на СУ „Св. Климент Охридски“. Надпреварата ще се проведе в сградата на ФМИ. Темата е Code for Fun и всеки участник ще има свободата да вдъхне живот на идеите, които иска да развие.

Условията

Не е необходимо да имате опит, за да се включите, посочват организаторите.

Участието в състезанието е напълно безплатно за студенти от всички университети.

Максималният брой на екипите във FMICodes е 25 отбора. Всеки екип следва да е между 2 и 6 човека включително.

Можете да се регистрирате на страницата на събитието .

Хакатонът

С FMICodes можете да развиете уменията си за програмиране, като работите по предизвикателни проекти. Ще обучите организационните си умения, тъй като имате ограничен период от време. Нещо повече, ще научите нови и вълнуващи неща, като се срещнете с водещи софтуерни инженери. Освен това ще се справите с уменията си за комуникация и работа в екип, тъй като трябва да представите проекта си и да си сътрудничите с другите.

Целта на проявата е да вдъхнови младите разработчици да работят по проекти в реалния свят. За тази цел ще получат и помощ от менторите на хакатона. Не на последно място, организаторите искат да запознаят студентите с ИТ компаниите в България, които ще се включат в събитието.

Организаторите предвиждат по време на FMICodes да има и хардуерна лаборатория. В тази специална зона всички участници ще могат да разгледат и пробват различни джаджи, сред които Gear VR, Arduino 101 и други.

Хакатонът FMICodes е част от сезон 2017 на Major League Hacking, така че се предвиждат различни изненади и по тази линия.

Още информация за актуални обучения и събития можете да прочетете тук.