Първи прием за 2024 г. за JavaScript в Телерик Академия

Първи прием за 2024 г. за JavaScript програмисти обявиха от Телерик Академия. 6-месечното обучение за подготовка на младши програмисти Alpha с един от най-популярните програмни езици JavaScript приема кандидати до 4 декември.

Първи прием за 2024 г. за JavaScript в Телерик Академия

Всеки, завършил кандидатурата си до 15 октомври, се възползва от 500 лв. отстъпка от обучението. Също така, има възможност да се включи в надградения курс по основи на програмирането преди Alpha JavaScript. Ако вече има основни умения може да се яви на ранен изпит на 17 октомври.

„Вече 14 години в Телерик Академия подготвяме хора без никакъв предишен опит за успешна кариера на програмисти, за да имат повече перспективи пред себе си и по-добър живот. Най-важното за бързия кариерен старт на курсистите ни е близкият контакт с всеки от тях, отделянето на достатъчно време за менториране, персонални съвети и обратна връзка. Когато курсистите работят по своите проекти, нашите трейнъри прекарват часове с тях в дискусии и съвети. Това е само един пример от 6-месечното обучение, в което за курсистите се грижи екип от над 30 човека заедно с менторите – програмисти, завършили Alpha. Вярваме, че този личен контакт е един от силно отличителните елементи на обученията ни”.

Това коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

Безплатен курс за начинаещи

Безплатният курс по основи на програмирането е създаден в помощ на хора без никакъв опит в сферата. Чрез него те могат да направят първите си крачки, направлявани от трейнъри и ментори. След курса те ще са готови за приемния изпит за Alpha JavaScript и ще имат по-добра преценка дали професията на програмиста е за тях. За първи път преди Alpha JavaScript безплатният курс ще е вече 7 сесии, за да имат курсистите повече време да усвоят материала. Курсът стартира на 26 октомври. Сесиите се провеждат в извънработно време и в събота, за да се съчетават с работа и други ангажименти.

Желаещите да се включат в него трябва да кандидатстват за Alpha JavaScript през сайта на Телерик Академия.

Ранен изпит и отстъпка

Приемът в програмата Alpha JavaScript продължава до 4 декември, а 15 октомври е друга важна дата. Кандидатите, които имат базови умения по програмиране и завършат кандидатурата си до тази дата, могат да се явят на ранен изпит на 17 октомври. При добър резултат имат шанс да си запазят място в обучението (1 от 45) още на този етап. Ако не са доволни от резултата, могат да се явят и на финалния изпит на 5 декември.

Завършените изцяло кандидатури до 15 октомври се възползват и от 500 лв. отстъпка от таксата на Alpha JavaScript с код EB500.

Програма за ИТ кариерен старт

Обучението Alpha JavaScript е интензивно и е с продължителност 6 месеца. В него курсистите придобиват технологичните умения, търсени от бизнеса. Фокусът е изцяло върху практиката, работата в екип в условия, максимално близки до реалната работна среда. Alpha JavaScript се провежда в малки групи (45-50 човека), което позволява индивидуално проследяване на напредъка на всеки курсист, обратна връзка и предоставяне на персонални планове за развитие.

Заедно с технологичните знания, участниците в Alpha JavaScript надграждат и личностните си умения. Става дума за така нужните работа в екип, приоритизиране, даване и получаване на обратна връзка, ефективно учене и справяне с предизвикателства. Кариерен коуч им помага да изградят CV и портфолио, които да ги отличат, а тестовите интервюта ги подготвят за процеса по търсене на работа. След края на Alpha JavaScript курсистите могат да се реализират в една от компаниите, част от партньорската мрежа на Телерик Академия, с които имат срещи по време на обучението си, или във всяка друга ИТ компания.

Вижте още възможности за ИТ обучения тук