„Мисли като учен от НАСА“ за ученици се провежда за първи път в България

„Мисли като учен от НАСА“ /NASA Scientist for a Day/ за ученици се провежда за първи път в България. Състезанието  е отворено за участие за ученици от 5 до 12 клас. Това съобщават организаторите на проявата EdutechFlag, стейкхолдър на eSkills For Future.

„Мисли като учен от НАСА“ за ученици се провежда за първи път в България

„Мисли като учен от НАСА“

Състезанието се провежда за първи път в България и предизвиква ученици от 5-12 клас да мислят като учени от НАСА.

Te трябва да проучат изображения на истински космически кораб на луната на Сатурн Енцелад, спътника на Сатурн Титан и луната на Юпитер Европа. След това да изберат местоназначение, което смятат, че ще бъде най-доброто място да се върне друг космически кораб и да научи повече за тези невероятни светове.

  • САТУРН е шестата планета от Слънчевата система. Тя е газов гигант и е втора по големина в Слънчевата система след Юпитер.
  • УРАН е седмата планета от Слънчевата система. Тя е газов гигант и е трета по размери, и четвърта по маса в Слънчевата система.

 

Учениците трябва да подкрепят избора си измежду Енцелад, Титан  и Европa, като напишат есе от не повече от 500 думи. Участието е в три категории 5-6 клас, 7-8 клас и 9-12 клас.

Регистрацията

на участници е отворена до 8 февруари 2019 г.

Всички есета трябва да бъдат оригинални творби на учениците. Есето може да е написано на български или английски език. Всеки ученик може да изпрати само едно есе. Участието може да е индивидуално или в екип до 4 участника. Всички ученици, които участват в състезанието на НАСА и са спазили правилата за участие, ще получат сертификат за участие.

Обявяване на класирането се очаква през март/април 2019 г.

Победителите в състезанието за България ще бъдат обявени на уебсайта на НАСА.

Чрез участието в състезанието на НАСА учениците ще научат за истинските мисии на НАСА, ще използват данни от реални мисии на НАСА и ще приложат уменията си за критично мислене. С участието си, учениците ще развият ценни знания и умения. В NASA Scientist for a Day участват ученици от 46 държави от целия свят.

Още актуална информация за ИТ обучения и инициативи