Втора безплатна лятна ИТ Академия в Бургас

Община Бургас организира втора безплатна лятна ИТ Академия

Записването на ученици и студенти започва на 5 юни

Община Бургас организира втора безплатна лятна ИТ Академия.  Обучението е насочено към ученици и студенти и ще се проведе от 3 до 31 юли.

Записването за втората лятна ИТ  Академия, организирана от Община Бургас, стартира на 5 юни и ще приключи на 16 юни.

Всички желаещи могат да подават своите заявки за участие всеки работен ден от 9:00 до 12:00 и от 14:00 до 17:00 часа в Център за подкрепа на личностното развитие – Бургас, ул. „Райна Княгиня“ 11.

Обучението е отворено за ученици със завършен 5-ти клас до студенти с интереси в областта на информационните и комуникационните технологии.

Инициативата ще протече в различни групи за начинаещи и напреднали:

Начинаещи

  • 5-7 клас – Основи на програмирането (C++)
  • 5-7 клас – Уеб и графичен дизайн

Напреднали

  • 6-8 клас – Програмиране C++
  • 6- 8 клас – Уеб дизайн
  • 9- 11 клас – Уеб програмиране

Студенти

  • Курсът в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ е на тема Java програмиране и създаване на приложения за Android.
  • Курсът в Бургаски Свободен Университет е на тема Разработване на Уеб и мобилни приложения.

Тази година за всички записани ученици ще се проведе входен тест, с който да бъде осъществен подбор според нивото им.

Лятната IT Академия е по идея на кмета на града Димитър Николов, а целта е в продължение на месец ученици и студенти с интерес към ИТ да развиват и надграждат своите знания и умения в областта на програмирането, графичния дизайн и разработването на мобилни приложения.

Първото издание на лятната академия през 2016г. премина изключително успешно, а в нея се включиха общо 80 младежи – 50 ученици и 30 студенти. В края на обучението си всички получиха диплома, ваучери за закупуване на консумативи за компютри или книги, осигурени от Община Бургас.

В последните няколко години Бургас реализира редица проекти в ИТ направление  – безплатна Лятна ИТ Академия, стипендии за студенти, обучаващи в ИТ специалниости в двата местни университета, начално компютърно обучение в детските градини, ИТ Академия на немски, ежегодни технологични състезания за разработване на софтуерни проекти. От близо месец функционира и модерен образователен център по програмиране на СофтУни. 250 младежи вече се обучават в първия безплатен курс по „Programming Basics“.