Обучение за създаване на уроци с AR

Включете се в обучение за създаване на уроци с добавена реалност

JA България и Growing Talents организират уъркшоп за подобряване на дигиталните и предприемаческите умения

Обучение за създаване на уроци с добавена реалност набира участници. Събитието се организира от JA България, стейкхолдър на eSkills For Future и Growing Talents, училището за таланти на Samsung Electronics България.

В безплатния уъркшоп могат да се включат младежи на възраст 16-18 г.

За целта трябва да се запишат до 26 септември 2017 г. като попълнят формуляра за участие .

Имената на участниците ще бъдат обявени на 27 септември. Само първите 15 записали се ще могат да се включат в уъркшопа.

Учениците ще имат възможност да се включат в създаването на упражнения по различни учебни предмети с добавена реалност (Augmented reality/AR). Проектът се реализира в партньорство с екипа, разработил платформата daskal.eu.

Уъркшопът „Реално учене с добавена реалност“ ще се проведе в периода 30 септември – 7 октомври.

Обучението ще бъде предимно практическо, в извънучебно време. Ментори ще запознаят младите хора с тънкостите на добавената реалност. В края на уъркшопа учениците ще представят готовите уроци пред учители и директори на училища, за да ги убедят в предимствата на иновативните упражнения за образователния процес.

В рамките на това обучение  учениците ще работят върху част от общо 30 упражнения. Те са създадени по идея на учители и експерти на JA България. Упражненията са по различни предмети – предприемачество по програмите на JA България, технологии и предприемачество, информационни технологии и др.. Темите са по одобрените от Министерство на образованието и науката програми за общообразователна подготовка, като реално покриват материал от 1. до 12. клас.

След приключване на менторската програма, всички разработени упражнения ще са достъпни за ползване чрез специално приложение и онлайн платформата www.smartclassroom.bg . Платформата е създадена от Samsung България и JA България в помощ на ученици и учители за улесняване и модернизиране на учебния процес.

Ако искате да сте информирани и за други обучения за ученици, можете да разгледате Каталога с ИТ обучения и курсове на eSkills For Future.