Програма по машинно обучение страртира в София

Образователна програма за машинно обучение стартира в София

Образователна програма за машинно обучение HS Learn ще стартира в София на 24 януари. Това съобщават организаторите от HyperScience. Лекциите ще са безплатни и целят да въведат желаещите в сферата на машинното обучение.

Как да се включите в програмата за машинно обучение

Лекциите започват на 24 януари в София и ще се провеждат на всеки две седмици в продължение на няколко месеца.

Първият курс от програмата HS Learn е посветен на deep learning, като в основата му стои екипът от инженери на HyperScience. Очаква се като гост-лектори в програмата да се включат и софтуерни инженери от други компании.

Сесиите са със свободен вход, но със задължителна регистрация.

Информация за програмата и всички теми можете да видите във фейсбук страницата на компанията.

За кого е обучението?

Обучението е подходящо за студенти, софтуерни инженери, разработчици и др. с или без опит. Единственото изискване е участниците са имат основни познания по математика и компютърно програмиране с цел разбиране на материала.

Образователна програма HS Learn цели да подпомогне развитието на ИТ индустрията в България, като обърне представи по-задълбочено представяне на машинното обучение (machine learning) като дисциплина и професия в България. HyperScience разработва продукти за автоматизиране на различни процеси в офиса, традиционно извършвани от човешка ръка.

Допълнителна информация за ИТ инициативи и обучения можете да видите тук.