Още 40 местни студенти ще приеме RISE на Visteon

Още 40 местни студенти ще приеме RISE на Visteon. Компанията съобщи, че разширява глобалната си обучителна програма си RISE в България.

Второто издание на RISE дава възможност на нови 40 местни студенти в сферата на автомобилния софтуер и механика да се развиват на световно ниво.

Още 40 местни студенти ще приеме RISE на Visteon Начинаещи и в двете сфери ще имат възможност да станат постоянна част от съответните инженеринг екипи в София още от старта на програмата през лятото.

Основният фокус на програмата остава софтуерната разработка. VISTEON надгражда второто издание с автомобилна механика като допълнителна дисциплина. Студентите с интерес към тази област ще имат възможност да работят по създаването на механичен дизайн и архитектура за бъдещи технологични решения, които в момента се разработват от инженеринговия център на компанията в София.

RISE

Структурата на програмата остава непроменена.

В първата година и половина студентите ще преминат през 3 етапа на развитие с различна продължителност и фокус върху софтуерна или механична разработка. Модулите включват едномесечно въведение в света на Visteon, автомобилния софтуер и механика, и работата в глобална технологична компания. Следват два етапа, съсредоточени върху реални проекти и различните роли по тяхната реализация.

Във всеки един от етапите на програмата младите таланти ще имат възможността да се учат и да работят с най-добрите инженери във Visteon на местно и глобално ниво. Заедно с тях ще разработват най-новите технологични проекти за автомобилите на бъдещето в световен мащаб.

Програмата RISE предвижда месечно възнаграждение за всеки участник. Kомпанията ще актуализира инвестицията си на регулярни периоди в зависимост от представянето в рамките на инициативата.

Как да участвате?

Второто издание на RISE има две стартови дати, съобразени с възможността на студентите – 3 юли и 21 август 2023.

Желаещите да бъдат част от програмата могат да прочетат повече за изискванията на линка.

Кандидатстването е отворено до края на месец юни.

Първите 30 таланти, които започнаха своето развитие в света на аутомотив технологиите през лятото на 2022 г., вече имат активна роля в разработването на софтуерните продукти на компанията в сферата на технологиите за електромобили, инфотейнмънт, дисплеи и др.

Visteon България е водещият технологичен център на компанията за цяла Европа. Тук над 700 инженери управляват цялостния продуктов цикъл. На местно ниво се проектират, разработват и тестват над 250 глобални и регионални високотехнологични проекти.