Приемът за Telerik Academy Alpha C# е отворен

Приемът за Telerik Academy Alpha C#  е отворен за всеки, независимо от опита и професията му досега.

Обучението е подходящо за всеки, който иска да стартира ИТ кариера. От курсистите в последното издание на програмата, 92% са хора без опит или само с начални познания в програмирането. Участниците идват от различни професии. Сред тях електротехник, аудио инженер и дори изпълнителен директор на собствена компания. Общата цел на всички е ИТ кариера, а Alpha C# им дава възможност да променят професията си само за 6 месеца.

Безплатен курс и ранен изпит

Приемът за Telerik Academy Alpha C# е отворен

Приемът в програмата Alpha C# продължава до 30 юли. За напълно начинаещите се провежда безплатен курс по основи на програмирането в периода 15 юни – 22 юли. Участниците в него усвояват основите с помощта на трейнър и ментори, работят в екипи и се подготвят за приема в Alpha. Записването за курса продължава до 4 юни през сайта на Академията. Хората с базови познания в програмирането и наскоро завършили студенти, които искат да натрупат практически опит, могат да се кандидатстват в Alpha C# с ранния изпит на 6 юни. Това им дава възможност да си осигурят 1 от 45 места в програмата още през лятото. За да участват в изпита, трябва да завършат кандидатурата си до 4 юни.

Пътят до C# програмист

Обучението Alpha C# подготвя участниците в среда близка до реалната и с работа в малки екипи от по 5-7 човека. Курсистите разчитат на технологични и софт скилс трейнъри, които водят сесии с практически примери и задания, Към екипа в програмата се присъединяват и ментори, бивши курсисти на Академията. Те помагат на участниците в ключови моменти от обучението им.

Курсистите в Alpha C# разработват няколко реални проекта от нула. Те допълват портфолиото им и представят новите им умения пред бъдещи работодатели. Във финалния етап на обучението кариерен коуч помага на участниците да изградят стратегия за търсене на работа и намиране на подходяща компания и ги подготвя за предстоящите интервюта чрез симулация на HR и техническо интервю. Академията организира и т.нар. кариерни дни, които срещат водещи софтуерни компании с бъдещите ИТ специалисти със C#. Това дава възможност на курсистите да се запознаят с екипите и дейността на компаниите, да зададат въпросите си и да получат предложения за работа скоро след завършването си.

Безплатен уебинар

На 18 май Академията организира безплатен уебинар. По време на събитието стават ясни детайли за програмата Alpha C# и бъдещите участници могат да получат отговор на въпросиъте си. Водещ на събитието ще бъде Ясен Стоилов, технологичен трейнър в Alpha C#. Към него ще се присъединят и курсисти, завършили програмата, които ще споделят за своя опит с обучението.

Събитието е безплатно, но изисква предварителна регистрация.

За Телерик Академия

„Всяко издание на обученията ни за ИТ кариерен старт Alpha ни среща с хора с различен опит, но с една цел – да променят кариерата си и да трансформират живота си. Радваме се, че структурата на обученията ни, започвайки от безплатния курс по основи на програмирането преди Alpha, личният контакт и менторство правят трансформацията в живота на всеки от тях възможна за едва 6 месеца”, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

Създадена през 2009 г. от основателите на Telerik и с общност от над 160 хил. души, Телерик Академия е една от най-успешните образователни организации в България.