Tekom Roadshow 2017 е във Велико Търново

Tekom България Roadshow 2017 е във Велико Търново на 27 май

Tekom България Roadshow 2017 е във Велико Търново на 27 май. Това съобщават организаторите, които са сред стейкхолдърите на eSkills For Future.

Събитието представя професията автор на техническа документация (или technical writer) – все още слабо позната кариерна възможност в ИТ сектора.

Tekom България Roadshow 2017 ще се проведе в събота, 27 май, от 14.00 до 18.00 ч. с любезната подкрепа на Полигон Тийм и Клуб на програмистите във Велико Търново.

Входът е безплатен, но изисква регистрация.

Защо да се включиш

Ако това, с което се занимаваш професионално в момента, не те удовлетворява.

Или пък изобщо не си сигурен накъде искаш да поемеш в кариерното си развитие.

Програмата

В рамките на 4 часа, ще имаш възможността да научиш повече за професията, която ще бъде представена от две дами. Десислава Михайлова от Progress и Ива Коевска, Fredhopper ще разкажат защо това освен работа е и призвание за тях.

В първата половина от програмата ще чуеш повече за това какви познания и качества са необходими, за да работиш като автор на техническа документация. Също така как изглеждат обявите за работа и интервютата и какво можеш да очакваш като компенсация за труда ти.

Във втората част на събитието ще можеш да се опиташ да се справиш с няколко реални задачи от ежедневието на автора на техническа документация и да разбереш дали тази възможност за професионална реализация е за теб.

Основните качества, които могат да улеснят кариерната реализация в тази професия са уменията да обясняваш ясно и да имаш интерес към технологиите. Оценяват се също способността за задаване на правилните въпроси и намиране на допълнителна информация.

-> Профил на професията автор на техническа документация и други ИТ професии можете да намерите тук.

Тekom България Roadshow 2017 е инициатива за популяризиране на професията „автор на техническа документация“. Предвиждат се прояви в различни градове в страната. До момента жители на Пловдив и Враца научиха детайли за

Tekom България е основана през януари 2015 г. и представя България в Tekom Европа. Това е най-голямата професионална асоциация за техническа комуникация на Стария континент. Tekom България посвещава усилията си на популяризирането на кариерното развитие в областта на техническата комуникация. Също така организира професионални събития за всички активни в тази сфера.