Лятна ИТ академия във Враца

Безплатна лятна ИТ академия ще се проведе във Враца

Инициативата се организира за първи път от Враца Софтуер

Безплатна лятна ИТ академия ще се проведе във Враца. Инициативата се организира за първи път, съобщават организаторите Враца Софтуер.

Лятна ИТ академия за предприемачи ПРО е с продължителност 5 седмици. Обучението ще се състои от 3 юли до 5 август всеки делничен ден. В ПРО академията ученици и студенти ще работят в екипи от 2 до 5 човека. Отборите ще развиват реални софтуерни проекти, които те самите са измислили в началото.

Ако имате интерес и идея, върху която да работите,

можете да кандидатствате на сайта на лятна ИТ академия ПРО.

Могат да участват ученици от 7 до 12 клас и студенти.

Желаещите да участват трябва да изпратят в срок до 22 юни автобиография, отговор на въпроса “Защо искам да участвам в ПРО” и описание на идея, която да бъде иновативна, постижима и конкурентоспособна.

Целта на инициативата е всеки екип да изработи прототип на своята идея, както и да развият своите технически, предприемачески и меки умения.

В ПРО академията ще има два типа роли – на програмисти и на маркетинг специалисти. Участниците избират в началото с какво да се занимават – с програмиране или с маркетинг. Всички ще посещават обучения по сценично поведение, за да подобрят представянето си пред публика. По време на тези занимания се репетира за театрална постановка, която ще се проведе в края на ПРО.

По време на финалното събитие екипите ще представят прототипи от проектите си пред публика.

Враца Софтуер общество са сред стейкхолдърите на eSkills For Future и носител на Образователната награда на БАИТ за 2015 г.

-> Вижте подробности за кариерата на Петър Петров, който е завършил 9-месечното обучение по програмиране на Враца Софтуер.