Zara Tech Spring 2024 се провежда на 13 и 14 април

Технологичният фестивал Zara Tech Spring 2024 ще проведе второто си издание на 13 и 14 април 2024 в Стара Загора. Организатор е Асоциация IT Стара Загора, а целта на инициативата е събере местната IT общност, като постави важни теми и водещи тенденции в сектора през 2024.

Zara Tech Spring

Zara Tech Spring се завръща в нов формат. Фестивалът стартира с уикенд събитие на 13 и 14 април, насочено към IT специалисти. В рамките на два пълни дни водещи лектори ще споделят знания и опит. Те ще очертаят настоящите и бъдещите тенденциите в някои от най-актуалните технологични направления – изкуствен интелект (AI), machine learning, облачни технологии, киберсигурност, различни DEV Talks, Startups и други.

На сайта можете да видите всички лектори и теми. Тази година отново голяма част от лекторите са такива, които са стартирали своя път от Стара Загора, а днес заемат ключови позиции в различни български и международни организации.

Участието във феста е безплатно, благодарение на генералния партньор на инициативата – хостинг компанията SiteGround. Желаещите да се включат в проявата следва да се регистрират ТУК.

Ако желаят, участниците имат възможност да закупят и дарителски билет с благотворителна кауза. Приходите ще отидат за организирането на Годишния хакатон за ученици от региона през месец юни.

БАИТ е сред партньорите на Zara Tech Spring 2024. Това е първият по рода си голям технологичен фестивал в Стара Загора. Организатор е Асоциация IT Стара Загора в партньорство на представители и компании от технологичния бизнес. Основните цели на събитието са да стане място за среща на местната IT общност с доказали се специалисти от различни направления на индустрията. По време на първото издание на фестивала през 2023 г. се проведоха над 16 събития с повече от 700 участници.

За Асоциация IT Стара Загора

Припомняме ви, че Асоциация „IT Стара Загора“ спечелиха Образователната награда на БАИТ за 2023 г. със Zara Tech Education: ИТ образование и технологични тенденции“.

Асоциацията работи за развитието и утвърждаването на местната предприемаческа, дигитална и IT екосистема в Стара Загора и региона през установяване на ефективно партньорство и активно взаимодействие с всички участници в сектора, както и с организиране на различни инициативи в сферата на IT, дигиталните умения и предприемачество. Екипът вярва, че в областта има огромен потенциал, който може да я постави на технологичната карта на България и именно това го мотивира да подкрепя редица хора да стартират своя път в технологиите и предприемачеството. През последните 4 години Асоциация IT Стара Загора е организирала над 60 събития, с които са достигнати над 2000 души.