Balkan Hackathon 2018

Балкански хакатон 2018 г. предстои в края на юни

Балкански хакатон 2018 – преодоляване на дигиталните граници ще се проведе на 27 и 28 юни в София, „София Тех парк“. Балканският хакатон е под патронажа на комисаря по цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел, министъра на Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова и кмета на София Йорданка Фандъкова, съобщават от Столична община.

Балкански хакатон 2018

Балканският хакатон събира студенти, младежи, стартъпи компании, дизайнери, IT любители и професионалисти от всички балкански страни. Основно предизвикателство на 24-часовия хакатон е цифровото разделение във всяко отношение:

  • Интернет свързаност
  • Безопасност в интернет
  • Публичните е-услуги
  • Онлайн присъствие на хората със специални нужди
  • Увеличаване броят на жените в ИКТ сектора
  • Качествено обучение и преквалификация на хората с необходимите дигитални умения

 

Целта е екипите да предложат прототипни решения на предизвикателствата пред цифровото бъдеще на Европа и дигиталната свързаност на Балканите.

Желаещите могат да се регистрират на сайта на инициативата до 1 юни.

Работният език на Балканския хакатон е английски.

Наградите

Всеки, който мисли как да подобри онлайн правителствените инструменти, да гарантира неприкосновеността на личния живот и сигурността на гражданите в един свързан свят, да направи технологиите отворени и достъпни за всички, независимо от местоположението, възрастта, пола и професията, ще се състезава за сериозни парични награди.

Предвиденият приз за най-добрият екип е 5000 евро, за второ – 2500 и 1500 за класирания на трето място проект.

Отборът-победител получава парична награда и покана от комисар Мария Габриел да участва в събитията по време на Code Week 2018 в Брюксел.

Информация за още ИТ събития и обучения вижте тук