Хакатон за София е отворен за участие

Хакатон за София е отворен за участие. Технически експерти, програмисти и ентусиасти са добре дошли да предложат решения за подобряване на качеството на живота в столицата чрез технологии. Събитието се организира от инициативата на Столична община Визия за София.

Хакатон за София е отворен за участие

Хакатон за София

Хакатонът ще търси технологични решения за анализ или визуализиране на данни, създаване или оптимизиране на процеси и умно управление в работата по създаването на Визия за София.

Събитието е отворено за всички тех експерти и ентусиасти, които се интересуват от подобряването на качеството на живот чрез технологии. Желаещите могат да се включат в екип според личните си и професионални интереси. Отборите ще работят по теми като:

  • анализ на възможностите за личностно развитие през свободното време;
  • корелация на данни за трафика в София от различни източници;
  • анализ на елементите на градския дизайн, базиран на квартали или цветове;
  • анализ и визуализация на данни за туризма чрез оценка на мнения на туристи онлайн;
  • визуализация на културното предлагане;
  • определяне на местоположението на уличните дървета;
  • алгоритъм за изчисляване на обезщетение за собственост;

 

Надпреварата ще се проведе от 30 ноември до 2 декември в JA Startup Hambar в София Тех Парк.

Участието в хакатона е безплатно. Необходима е предварителна регистрация тук.

Трите отбора, разработили и представили най-добро технологично решение по време на хакатона, ще бъдат отличени с парични награди:

  • 2000 лв. за първо,
  • 1000 лв. за второ и
  • 500 лв. за трето място.

Победителите ще бъдат избрани от жури в състав: Здравко Здравков, главен архитект на Столична община, Елица Панайотова, координатор на инициативата Зелена София, Владимир Данаилов от Sofia Investment Agency, Вероника Манова, експерт към Столичен общински съвет, Любо Георгиев, ръководител на екипа на Визия за София и др.

Визия за София

Знанието за състоянието на околната среда, трафика и финансите или за възприятията на хората за качеството на живот в града е много важно за създаването на реалистични прогнози и амбициите за дългосрочното развитие на София, които да стъпват на факти. Инициативата на Столична община за създаване на споделена и дългосрочна стратегия за развитието на града е чрез събиране и анализ на данни за състоянието на София и включване на възможно най-много от заинтересованите страни в информиран диалог. В момента се работи по изследвания, събиране и анализ на наличните данни, които до момента включват над 3 000 източника на информация.

 

Още информация за ИТ обучения и събития ТУК