Петото юбилейно издание на Академия „Иновация в действие“ започна

Петото юбилейно издание на Академия „Иновация в действие“ започна, съобщават организаторите от „Солвей Соди“ и „Аурубис България“.

Петото юбилейно издание на Академия „Иновация в действие“ започна

Академия „Иновация в действие“ – за пета година

Проектът се стреми да насърчава иновативното мислене и развиване на предприемаческите умения на младите хора у нас.

Инициативата приема за участници студенти, независимо от специалността им. Също така право да кандидатстват имат и всички, завършили висшето си образование в последните пет години.

Кандидатстването вече е отворено – документи могат да се подават до края на м. януари 2019 г.

Всеки желаещ може да заяви желанието си за участие чрез онлайн регистрация .

Новости и награди – 2018/2019

В настоящото издание  младежите ще разработват проекти в 4 области:

  • Иновативно образование – създаване на нови, по-ефективни и интерактивни формати, инструменти и платформи за поднасяне на учебно съдържание. Участниците могат да предлагат начини за използване на необятните възможности на дигиталните технологии и интегрирането им в образователния процес;
  • Ефективно използване на ресурси – нестандартни, устойчиви и екологично отговорни решения за оптимизирано използване на ресурсите на планетата;
  • Здравословен живот – в трите основни направления: хранене, движение и емоционален баланс. Ще бъдат търсени иновативни идеи за повишаване на информираността за пълноценното хранене, насърчаване на двигателната активност и справянето със стреса;
  • Преоткриване на българските традиции и култура – идеи за адекватно съвременно представяне на българските народни традиции и култура.

 

Както и досега, инициативата ще протече на 2 етапа:

  • Академия – одобрените да се включат се обучават чрез срещи в София и Варна, както и чрез виртуални класни стаи. Участниците ще придобият умения в теми като генериране на идеи, съставяне на устойчив бизнес модел, финанси за начинаещи и др.
  • Конкурс – до втората част на инициативата достигат 100 души.

Трите най-добре разработени проекта ще бъдат отличени с награди. Победителят в надпреварата ще получи възможност за участие в лятната програма на Solvay Brussels School of Economics and Management в Брюксел. Класираният на второ място проект – магистратура по иновации, предприемачество и финанси, а третият – курс по иновационен мениджмънт.

Академия „Иновация в действие“ дотук

От началото през 2012 г. досега през академията са преминали над 400 млади иноватори с най-разнообразни идеи и креативни решения за това как да подобрим средата ни.

Още информация за ИТ инициативи и събития ТУК