Безплатна ИТ академия в Бургас

Безплатна ИТ академия за трети път в Бургас

Безплатна ИТ академия за ученици и студенти ще се проведе за трети път в Бургас. Това съобщават от общината, които  са организатор на проявата.

Академията

И тази година кандидатите ще се явят на предварителен тест.

Одобрените ще бъдат разпределени в 6 групи ученици и 2 групи студенти, като във всяка група ще се обучават по 15 души:

Ученици

Основи на програмирането (C++) – 5-6 клас – начинаещи – 2 групи;

Основи на програмирането (C++) – 7-8 клас – напреднали;

Уеб дизайн – 5-6 клас – начинаещи;

Уеб дизайн – 7-8 клас – напреднали;

Създаване на уеб приложения – 9-10 клас;

Студенти

Програмиране на Java – студенти в БСУ;

Програмиране на Java и създаване на мобилни приложения – студенти  в Университет „Асен Златаров“ /Колеж по туризъм/.

Във Заниманията на учениците ще се провеждат в ППМГ „Академик Никола Обрешков“ – Бургас – по график, от известни преподаватели по компютърни технологии.

Прием

Желаещите да бъдат включени в курсовете на Лятната IT академия трябва да подадат документи /заявление по образец/ в ЦПЛР-Бургас.

Кандидатстването е възможно от 15 май до 8 юни.  При подаване на заявлението е нужно да предоставите документ /ученически бележник, лична карта, студентска книжка/, който удостоверява класа или курса на кандидатите.

До 15 юни кандидатите, одобрени за теста, ще бъдат оповестени в сайта на ЦПЛР-Бургас, а самият предварителен тест ще се проведе на 23 юни.

Третото издание на безплатната Лятна IT академия за ученици и студенти ще стартира на 9 юли.

Община Бургас

Лятната IT Академия е по идея на кмета на града Димитър Николов. Целта на проявата е участниците да развиват и надграждат своите знания и умения в областта на програмирането. Предишните 2 издания на лятната академия преминаха изключително успешно с над 100 завършили млади хора.

В последните години община Бургас реализира редица проекти в ИТ направления. Сред активностите в ИТ сектора са още стипендии за студенти, обучаващи в ИТ специалности в двата местни университета, начално компютърно обучение в детските градини, регулярни хакатони за разработване на софтуерни проекти. Предстои и стартътна професионална гимназия по програмиране от есента на 2018 г.

Подробности за ИТ събития и обучения тук