Обучения по инженерство и техника за деца през септември

Обучения по инженерство и техника за деца през септември ще се проведат в TechnoMagicLand. Интерактивният технологичен център за деца и младежи е сред стейкхолдърите на eSkills For Future.

Обучения по инженерство и техника за деца през септември

Въведение в техниката за деца

Курсът е интензивен и е подходящ за деца на възраст 9 – 10 години с интерес към техниката.

Те ще имат възможност да направят и програмират собствен робот. По време на занятията любопитковците ще се запознаят с някои основни понятия от механиката, електрониката и роботиката и ще придобият базисни знания в областта на физиката и програмирането.

Курсът е базиран на сглобяването и програмирането на роботи Lego Mindstorms, които децата ще могат да оживят и да управляват самостоятелно.

Старт: 10 септември

Въведение в инженерството за деца

Курсът е предназначен за деца от възрастова група 8-11 г. с интерес към техниката и графичното създаване на модели и обекти. В програмата са заложени разнообразни теоретични и интерактивни занимания. Бъдещите ни изобретатели ще се запознаят с някои основни понятия от

  • графичното представяне,
  • пространствената геометрия,
  • механиката и
  • кинематиката и чертаенето.

В курса се използва специализирания софтуер за деца SolidWorks Apps for Kids. Чрез него малчуганите ще могат да създават двумерни модели и да ги реализират в тримерен вид. В края на обучението участниците ще придобият базисни знания и умения за графично изобразяване, моделиране, механизиране и принтиране на 3D обекти. Децата ще могат да работят самостоятелно със софтуера.

Старт: 11 септември

Инженерство за юноши с първи стъпки в SOLIDWORKS и 3D технологиите

Обучението е подходящо за юноши над 12 г., които имат интерес към конструирането, 3D моделирането и 3D принтирането. В рамките на курса те ще се запознаят с някои основни понятия от 3D оформянето на обекти и модели. Също така ще придобият базисни знания за свойствата на материалите, влиянието на геометрията и формите върху изделията, правилното съчетание на детайли, конструирането и др.

Като входящи знания за курса е препоръчително курсистите да притежават елементарни познания по геометрия и алгебра, боравене с компютър и рисуване.

Курсът е базиран на моделирането и комбинирането на форми и обекти, които участниците ще  управляват самостоятелно с възможностите, които предлага специализирания софтуер SOLIDWORKS apps for kids и стандартната версия на SOLIDWORK.

След завършването на курса участниците ще има успешно създадени 3D модели и ще са преминали през входни уроци на стандартната версия на SOLIDWORKS.

Старт: 25 септември

Записването става след попълване на регистрационната форма на сайта.

TechnoMagicLand предвижда още и провеждането на

Създаване на приложения за Андроид – интензивен курс, подходящ за деца на възраст от 8 до 13 г. По време на курса участниците ще разработят първите си игри и приложения, с които могат да изследват явления, с които са се срещнали в TechnoMagicLand.

Въведение в разработването на компютърни игри (Game Development) – курс за разработване на компютърни игри чрез плаформата Unity. Обучението е подходящо за деца над 9-годишна възраст. За участие не се изискват предварителни знания или опит в областта на програмирането, само интерес към компютрите и технологиите.

TechnoMagicLand

TechnoMagicLand е интерактивен технологичен център за деца и младежи. В него ученици, преподаватели и родители имат възможност да опознаят науката и технологиите отблизо. Основната мисия на TechnoMagicLand е да запали искрата на интереса към технологиите и природните науки у децата. На територията на центъра се залага на двата най-модерни подхода в съвременното образование – учене чрез правене и учене чрез забавление. Посетителите имат възможност да се запознаят с близо 40 интерактивни и познавателни експеримента т.нар. STEM области, които подготвят днешните деца за професиите на бъдещето.

Вижте информация за още ИТ обучения и инициативи