Стартира програма за превенция на виртуално и реално насилие в училище

Стартира програма за превенция на виртуално и реално насилие в училище. Това съобщават от Националния център за безопасен интернет.

Стартира програма за превенция на виртуално и реално насилие в училище

В началото на месец ноември 25 учители от Сливенска област (ППМГ „Добри Чинтулов“ и ОУ „Д-р Петър Берон по различни предмети, преминаха през обучение. Преподавателите от всички образователни етапи се запознаха с методи за

превенция на виртуално и реално насилие

чрез интерактивно обучение в училище. Обучението сложи фокус и на развиване на дигитално-медийните умения на учениците от 5. до 12. клас.

Учителите бяха обучени да работят с новата интерактивна методика, разработена от екипа на Асоциация Родители. Методиката е базирана на наръчник с 14 тематични уроци „Дигитално грамотни – интерактивен подход за развитие на дигиталните умения на учениците от 5. до 12. клас“.

В рамките на три дни всички учители бяха обучени от експертите Антоанета Василева и Ралица Михайлова как да работят с методиката. Също така бяха запознати с интерактивните методи и подходи, свързани с развиването на важните за децата умения на 21. век.

Участниците научиха повече за основните онлайн рискове за подрастващите, как да работят успешно за превенцията на виртуално и реално насилие чрез развиване на дигитално-медийна грамотност на учениците, както и как да въвлекат активно родителите като партньори в работата им с децата.

Предстоят обучения на учители и от други региони, посочват още от Националния център за безопасен интернет.

Още информация за ИТ курсове и инициативи