Базар на професиите 2019 се провежда на 22 и 23 ноември

Базар на професиите 2019 се провежда на 22 и 23 ноември. Това съобщават организаторите, като отправят покана към всички ученици да се включат

Базар на професиите 2019

Базар на професиите 2019 се провежда на 22 и 23 ноември

“Какъв искаш да станеш”? Този въпрос никога не е бил по-сложен за младите хора, отколкото в наши дни. Особено с всички съвременни професии, които се появиха след навлизането на технологиите във всекидневието ни, и тези, които тепърва ще се появяват в следващите години.

  • Лекар или нанохирург?
  • Полицай или експерт по киберсигурност?
  • Учител или преподавател в онлайн университет?
  • Математик или софтуерен инженер?
  • Спортист или професионален геймър?
  • Космонавт или марсолог?

Базарът е с вход свободен и ще се състои в София Тех Парк. На 22 ноември (петък) от 10:00 до 17:00 ч. лекциите и посещенията на щандовете са предназначени за организирани ученически групи.

В събота, 23 ноември, от 10:00 до 18:00 ч. събитието ще е отворено за посещение за всички желаещи. Базарът е подходящ е за ученици (8-16 г.), учители и родители.

За инициативата

За пета поредна година Българска мрежа на Глобалния договор на ООН (БМГД) организира Базар на професиите. Инициативата подпомага ранното кариерно ориентиране. Участниците ще имат възможността да се срещнат с професионалисти от различни сфери, които ще им разкажат интересни факти за своята професия, защо тя е важна и как протича един техен работен ден.

По време на предишните издания над 5000 участници се запознаха с различни професии, сред които да избират най-подходящите за своя кариерен път.

Още информация за ИТ обучения и инициативи