Конкурс „REFRESH GIRLS” е отворен за участие

Конкурс „REFRESH GIRLS”, част от проекта REFRESH (Европейска нощ на учените, финансиран от Европейската комисия), приема участници. Това съобщават от сп. Списание “Българска Наука”.

Конкурс „REFRESH GIRLS” е отворен за участие

Конкурс „REFRESH GIRLS”

За да се включите в надпреварата, следва да напишете есе на тема “Как се виждам в света на науката и технологиите”.

Конкурсът е отворен за момичета и млади жени на възраст от 12 до 29 г. Един участник може да напише няколко есета, но няколко момичета не могат да бъдат автори на един текст.

Очаква се авторите да опишат своята представа за ролята си в науката и технологиите. Обемът следва да е между 1 и 5 страници в Word. Организаторите съветват кандидатите да запознаят с няколко броя на БГ Наука, както и да помислят над въпросите: защо бихте се занимавали с наука; защо е важна науката; защо е важна за мен; как бих живяла без наука; как си представям науката след 10 г.

Готовите есета следва да изпращате на admin@nauka.bg , като крайният срок е 20 септември.

Оценяването ще се извърши от специално жури.

Всички есета, които отговарят на условията, ще бъдат качени в сайта на проекта REFRESH.

За най-добрите са предвидени и награди: електронен четец с всички електронни броеве на БГ Наука, научна тениска по избор, едногодишни абонаменти за списанието и др.

Европейска нощ на учените 2018-2019

Конкурсът е част от проекта REFRESH и Нощ на Учените 2018, която ще се проведе на 28 септември 2018 г. Целта е да се стимулират учениците, като им се даде възможност за придобиване на нови знания и умения и за популяризиране на науката.

В рамките на проекта се провеждат паралелно и още 3 конкурса:

  • Фото и Видео – Онлайн фотоконкурс и видеоконкурс, в който участниците ще бъдат предизвикани да намерят науката около себе си и да я покажат;
  • Touch –конкурс за рисунка, насочен към деца и младежи със слухови увреждания за начина, по който те се виждат в науката.
  • Voices – серия от аудио записи, посветени на научни теми и направени преди Нощта, които ще бъдат представени по време на събитието и ще бъде възможно изтеглянето им – специално за хора с увредено зрение.

 

Relate, Experience, Find Research Everywhere and SHare (REFRESH) е 20-месечен проект, финансиран от ЕК по програма „Хоризонт 2020“. В  него участват 21 основни и 27 асоциирани партньори от цялата страна. Дейностите обхващат 14 населени места.

 

Още подробности за ИТ събития ТУК