гимназия за ИТ и дигитални умения Софтуни Светлина

СофтУни стартира гимназия за ИТ и дигитални умения

СофтУни стартира гимназия за ИТ и дигитални умения. Това съобщи Светлин Наков, съосновател на Софтуерния университет, които са сред стейкхолдърите на eSkills For Future.

СофтУни Светлина“ е първата частна гимназия за ИТ и дигитални умения в България. Училището е в резултат на партньорството между две образователни институции – „СофтУни” и ЧОУ „Светлина”.

Как се кандидатства?

Приемът е официално обявен на сайта на гимназията и важи само за ученици, които тази есен ще са в 8-ми клас.

Първият випуск стартира от есента – септември 2018 г.

„Софтуни Светлина“ ще приема ученици в 3 специалности:

  • Програмиране и софтуерни технологии
  • Дигитален маркетинг и предприемачество
  • Графичен дизайн и мултимедия

 

Обучението ще се осъществява присъствено – в София в сградата на СофтУни. Предвижда се и онлайн обучение с присъствени изпити.

Гимназията предоставя възможност за получаване на пълна или частична стипендия за ученици, отличени по резултати и постижения.

“Софтуни Светлина”

„Софтуни Светлина“ е съвременно специализирано средно училище, което поставя фокус върху изграждане на практически дигитални умения и дава квалификация за търсена професия. Същевременно гимназията ще се стреми да изгражда социални и бизнес умения, Да обучи учениците на английски език и обща култура. За 5 години учениците завършват с диплома от МОН за средно образование и свидетелство за професионална квалификация.

СофтУни е носител на Образователната награда на БАИТ за 2016 г. След ребрандирането си това лято СофтУни събира под шапката си и нови инициативи – за дигитален маркетинг, дигитални изкуства, програмиране за деца и фондация за дигитално образование. В началото на тази година СофтУни стартира първият лагер Blockchain Dev Camp Sofia, в резултат на стратегическото партньорство с Academy School of Blockchain.

Вижте подобни ИТ обучения и инициативи