Кандидатстването за единственото издание на Alpha QA за 2023 г. е отворено

Кандидатстването за единственото издание на Alpha QA за 2023 г. е отворено до 4 април. Това съобщават от Телерик Академия.

Това е единственото за 2023 г. издание на програмата за подготовка на QA разработчици Alpha QA. Онлайн форматът на провеждане и вечерните лекции позволяват съчетаване на обучението с работа и лични ангажименти.

Кандидати без предишен опит в програмирането могат да се запишат в безплатния предварителен курс до 19 февруари. До същата дата хората с базов опит могат да кандидатстват за ранния прием. С него могат да гарантират мястото си в програмата.

Кандидатстването за единственото издание на Alpha QA за 2023 г. е отворено

Холистична подготовка за ИТ сферата

Програмата Alpha QA е с продължителност 6 месеца. В периода участниците се подготвят за професията QA разработчик, работят в малки екипи и усвояват търсени технически и меки умения с помощта на експерти от индустрията.

Сред темите в обучението са работа с Java и JavaScript, обектно-ориентирано програмиране, функционално автоматизирано тестване, API тестване. Практическият формат на програмата включва изграждане на реални проекти. Те  допълват портфолиото на курсистите и засвидетелстват пред бъдещи работодатели техните умения.

Водещи трейнъри в програма са опитни QA експерти, които са и ръководители на ИТ екипи. Това са Диана Господинова, QA Integration Lead, flatexDEGIRO и Николай Аврамов, Automation Lead в Automate the Planet. Към тях се присъединява и Виктор Вълчев, технологичен трейнър в Телерик Академия. Тяхната роля е да подготвят курсистите за ИТ реализация, като проследяват представянето им във всеки етап от програмата, напътстват ги и се превръщат в техни ментори.

Още по време на обучението участниците се срещат с водещи ИТ компании, част от партньорската мрежа на Академията. По този начин научават повече за дейността им и възможността за стартиране на работа при тях. Курсистите презентират финалните си проекти пред партньорите и по този начин могат да получат оферти за работа още в първите дни след завършването си.

Кандидатстване и безплатен курс за начинаещи

Приемът в програмата Alpha QA е отворен до 4 април 2023 г. Кандидатите трябва да отговорят на мотивационните въпроси на сайта на Академията и да прикачат CV. Следващата стъпка е приемният изпит от 3 задачи, който могат да бъдат решени с език по избор – Java, C#, JavaScript, C++, Kotlin, PHP, Python, Swift. За хората с предишен опит в програмирането се провежда и предварителен прием. Срокът за записване за него е 19 февруари. Ако не са доволни от резултата, могат да се явят и на финалния изпит на 6 април.

Начинаещите в ИТ сферата могат да се подготвят за прием с безплатния предварителен курс, достъпен за всеки. В рамките на 6 сесии и с помощта водещ трейнър те усвояват основите и разбират дали този кариерен път е за тях.

Уебинар за професията QA разработчик

Ролята на QA разработчиците е ключова за успеха на софтуерните продукти и осигуряването на по-доброто им качество. Специалистите в тази сфера работят пряко със софтуерните разработчици и свързаните роли в екипите им, а професията е една от най-високо ценените в сферата.

На 25 януари по време на кариерен уебинар, организиран от Академията, водещите трейнъри в програмата ще споделят повече за ролята на QA разработчик, подготовката за нея и възможностите за реализация в сферата. Събитието е напълно безплатно, но изисква предварителна регистрация.

„Една от възможностите за реализация в сектора е като QA инженер – търсена и популярна роля, която предлага интересен и перспективен кариерен път. С програмата Alpha QA предоставяме равен шанс на всеки, независимо от предишен опит, професия и възраст, да изгради успешна кариера като QA разработчик.“. Това коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

С фокус върху най-новите технологии и подготовката на топ специалисти, обученията в Телерик Академия подпомагат кариерния старт на младши талант с програмите на Telerik Academy Alpha, кариерното развитие на професионалисти с опит с курсовете на Telerik Academy Upskill, както и  растежа и успеха на ИТ компаниите у нас.

Телерик Академия е създадена през 2009 г. от основателите на Telerik и с общност от над 140 хил. души.