Кариерно събитие за развитие в ИТ сектора в Телерик Академия

Кариерно събитие за развитие в ИТ сектора се организира от Телерик Академия. Информацията идва от водещата образователна организация, която подготвя следващото поколение дигитални лидери и е сред стейкхолдърите на eSkills For Future.

Кариерно събитие за развитие в ИТ сектора в Телерик Академия

Кариерна вечер

На 1 ноември от 19.00 ч.  Телерик Академия ще представи възможностите за практическа подготовка и професионално развитие в ИТ сектора. Основен акцент ще бъдат едни от най-популярните технологии за разработка на софтуер в глобален мащаб – .NET и JavaScript.

Събитието ще се проведе в обучителния център на Телерик Академия в София.  Участието е отворено за всички желаещи да стартират кариера в ИТ сектора.

Входът е свободен, но е необходима предварителна регистрация.

В рамките на кариерната вечер участниците ще научат повече за качествата и уменията, които технологичните компании търсят в един кандидат. Ще бъдат представени и детайли за програма за подготовка на младши софтуерни специалисти – Telerik Academy Alpha.

Участниците в събитиетоще се запознаят с някои от най-често срещаните митове в областта и ще разберат как могат да стартират успешно кариера в ИТ сектора. Технологичните трейнъри в Телерик Академия ще споделят ценни съвети относно подготовката и кандидатстването в Alpha програмата, а нейни възпитаници ще говорят за възможностите за професионална реализация.

За Telerik Academy Alpha

Telerik Academy Alpha е 6-месечна професионална програма за подготовка на софтуерни специалисти. В началото на 2019 г. предстои да стартират две нови издания на програмата. Желаещите да усвоят

.NET могат да кандидатстват до 23 ноември 2018 г., а за насочилите се към

JavaScript крайният срок за кандидатстване е променен на 4 януари 2019 г.

Обучението включва 440 часа практически курсове с фокус върху едни от най-популярните технологии за разработка на софтуер и развитието на личностните и комуникационните умения на участниците. Обученията се провеждат в малки групи с индивидуален подход на преподаване и при постоянна работа по практически задачи и проекти, включително и по задание на бизнеса. Проучване, проследяващо кариерната реализация на възпитаниците на Телерик Академия, показва, че над 70% започват работа до 2 месеца след завършването си, след което и останалите.

Каталог ИТ обучения предоставя още информация за ИТ курсове и инициативи