Научната лаборатория на Байер гостува на TechnoMagicLand през декември

Научната лаборатория на Байер e на гости гостува на TechnoMagicLand, съобщават от интерактивния център.

Научната лаборатория на Байер гостува на TechnoMagicLand през декември

Научната лаборатория на Байер

През декември 2018 научната лаборатория за приложна и забавна химия и биология на Байер България ще гостува на Technomagicland в два поредни уикенда. Лабораторията ще бъде отворена напълно безплатно след предварителна регистрация за участие. Инициативата цели да запали интереса на децата към тези науки, като им ги представи по забавен и интерактивен начин.

Във временната лаборатория ще бъдат демонстрирани забавни експерименти от света на химията и биологията. Част от тях са: „Пътуващи цветове“, „Преспапие“, „Повърхностно напрежение“, „Лава лампа“ и други, които ще бъдат придружени от подробни обяснения от страна на демонстраторите. Експериментите са подходящи за деца на възраст 6-12 години.

Как да участвате

Сесиите ще са отворени за малките откриватели, а техните родители ще имат възможност да ги изчакат в съседна на лабораторията зала. Максималният брой участници, които могат да се включат в една група е 16.

Датите, на които можете да се запишете в лабораторията са:

  • 1 декември – 11:00 ч. и 14:00 ч.
  • 2 декември – 14:00 ч. и 16:00 ч.
  • 8 декември – 11:00 ч. и 14:00 ч.
  • 9 декември – 14:00 ч. и 16:00 ч.

Участие можете да заявите на имейл на desislava.boianova@united-partners.com . За целта следва да изпратите името на участника и предпочитаните от Вас дата и час.

Baylab 2018

През 2018 г. Научната лаборатория за приложна и забавна химия и биология на Байер се проведе за четвърта поредна година в България. В рамките на 13 дни близо 1 500 деца взеха участие в това издание. За втора поредна година инициативата излезе извън пределите на София и се проведе и в Пловдив и Варна.

Вижте и други интересни събития за технологии и наука