Желаещите кариерен старт в ИТ могат да кандидатстват за Telerik Academy Alpha с Java

Желаещите кариерен старт в ИТ могат да кандидатстват за Telerik Academy Alpha с Java. Приемът за 6-месечната програма Telerik Academy Alpha с Java, която подготвя участниците за кариерен старт в областта на програмирането, е отворен от 4 декември до 25 януари. Обучението започва на 25 февруари, посочват още от водещата образователна организация, която подготвя следващото поколение дигитални лидери.

Желаещите кариерен старт в ИТ могат да кандидатстват за Telerik Academy Alpha с Java

Telerik Academy Alpha с Java – прием

Програмата предоставя практическо обучение по програмиране с фокус върху търсените от бизнеса умения и един от най-популярните програмни езици в света – Java. Обученията се провеждат от технологични трейнъри с дългогодишен опит в ИТ индустрията и в среда близка до работната. Така участниците изграждат задълбочени технологични умения. Те работят по реални проекти, зададени от водещи технологични компании – партньори на академията. Обучението акцентира също върху развитието на комуникационните и личностните умения на участниците и тяхната подготовка за кандидатстване и започване на работа.

Приемът в програмата включва 3 основни етапа:

  • подаване на кандидатура през сайта на Телерик Академия до 25 януари,
  • подготовка и явяване на присъствен входен изпит по основи на програмирането с Java или друг език по избор и
  • преминаване на онлайн когнитивен тест.

Кариерна вечер

За да подпомогне кариерната ориентация и подготовката на желаещите да се реализират в ИТ сектора за входния изпит, Телерик Академия организира кариерно събитие и безплатни работилници по програмиране през декември и януари.

Участието изисква регистрация на сайта на инициативата.

На 12 декември от 19:00 ч. в обучителния център на Телерик Академия ще се състои събитието „Как да стартираш кариера с Java“. Кариерната вечер ще запознае участниците с възможностите за професионална реализация с Java. Присъстващите ще се добият представа и за уменията и качествата, които технологичните компании търсят в младшите софтуерни специалисти. Посетителите ще разберат повече за програмата Telerik Academy Alpha и ще се запознаят с нейни възпитаници, работещи в ИТ индустрията.

Безплатни работилници за начинаещи

За хората с малко или никакъв опит в областта на програмирането Телерик Академия организира безплатни практически работилници.

Те ще се проведат на 19 декември, 9, 16 и 23 януари от 18:30 до 20:30 ч. в Телерик Академия. Целта им е да подготвят участниците за кандидатстване в професионалната програма. Работилниците следват успешния в глобален мащаб модел на обърнатата класна стая. Методът е организиран така, че подготовката се извършва вкъщи, а дискутирането на реални казуси – в учебната зала. С помощта на специална селекция от онлайн материали участниците ще могат дистанционно – в удобно за тях време и със собствено темпо, да усвоят базови теми и тестват уменията си преди всяка среща. На място те ще получат ценни съвети и обратна връзка по решените задачи от технологичните трейнъри на Телерик Академия.

„Започвайки да се занимават с програмиране, хората се изправят пред изцяло нов начин на мислене и задачи, които понякога не могат да решат сами. Това може да ги демотивира и дори откаже, въпреки че имат сериозен потенциал. Затова въведохме присъствени работилници за начинаещи, с които да ги подпомогнем. Като отделят средно по 5 часа седмично за самоподготовка – гледат видеата и решават задачите, които сме подбрали, и след това посещават работилниците ни – участниците гарантирано ще изградят базови познания по програмиране и ще се подготвят за входния изпит в Telerik Academy Alpha“. Това коментира Михаил Вълков, директор „Технологично обучение“ в Телерик Академия.

Вижте още информация за актуални ИТ инициативи и обучения