CodeIT Сезон 2018/19 стартира на 19 октомври

CodeIT Сезон 2018/19 стартира на 19 октомври 2018 г. Това съобщава организаторът Мусала Софт, стейкхолдър на eSkills For Future.

CodeIT Сезон 2018/19 стартира на 19 октомври

Регламентът

Остава седмица до началото на 19-то издание на Международен конкурс по програмиране CodeIT.

По регламент конкурсът има 6 предварителни онлайн кръга.

Според регламента на конкурса, първи кръг ще се проведе онлайн в рамките на три седмици. Поканата да бъде патрон на първи кръг прие чл. кор. проф. дтн Христо Белоев, ректор на РУ „Ангел Кънчев“.

Онлайн надпреварите са последвани от присъствен финал в София. До финала достигат най-добре представилите се състезатели от предварителните кръгове – 12 финалисти от общото класиране и 5 от класирането за младежи до 8 клас. Конкурсът е без възрастови ограничения. До момента в него се включват предимно ученици и студенти с интереси в сферата на алгоритмите и състезателното програмиране. Много от тях са медалисти от национални и международни олимпиади и други конкурси.

На финалния присъствен кръг на CodeIT отново най-добрите участници ще имат възможност да се срещнат с международно известен гуру на състезателната информатика.

Тази година гост на финала ще бъде Скот Ву, който ще сподели с финалистите съвети от личния си опит като състезател. Ву е трикратен носител на златен медал от международната олимпиада по информатика (IOI) и цялостно най-добрият състезател на IOI за 2014 г. През 2016 г. печели златен медал на световния финал на ICPC (Международен конкурс по програмиране на колежите) в Харвард.

Традициите

CodeIT се провежда под патронажа на Президента на Република България. Почетен член на журито отново е проф. Красимир Манев, президент на Международната олимпиада по информатика (IOI) за 2014-2017 г. и президент на Европейската младежка олимпиада по информатика (eJOI). Той е сред преподавателите, създали най-много медалисти по информатика у нас. Конкурсът също така е подкрепен от държавни и академични институции, професионални и бизнес организации.

Международният конкурс по програмиране CodeIT е една от най-дългосрочните инициативи на Мусала Софт. Състезанието е част от политиката за корпоративна социална отговорност на компанията и стратегията за насърчаване и създаване на възможност за изява на всички с интереси в областта на алгоритмите, програмирането и информационните технологии. Мусала Софт вярва, че качественото и ефективно обучение и стимулирането на талантите подпомагат техния стремеж за развитие и работят за по-доброто бъдеще на софтуерната индустрия.

Още информация за още ИТ инициативи и обучения