Хакатонът CODE4TECH 2.0

Хакатонът CODE4TECH 2.0 – Русе 2017 се провежда на 7-8 октомври

5 (100%) 1 vote

Записването за надпреварата с тема „ИТ решения за бизнеса и хората“ е активно

Хакатонът CODE4TECH 2.0 – Русе 2017 се провежда на 7 и 8 октомври 2017 г. Това съобщават организаторите от Startup Factory, които са сред стейкхолдърите на еSkills For Future.

Състезанието по програмиране ще се състои в Русенски университет „Ангел Кънчев“.

Темата на надпреварата е „ИТ решения за бизнеса и хората“.

Целта на хакатона е разработка на прототипи на софтуерни продукти, които да бъдат използвани от местни компании или граждани.

При разработката на прототипите няма ограничение за използваните програмни езици, софтуерни платформи и технологии посочват организаторите.

Основните критерии за оценка на проектите са работеща функционалност, качество на програмния код, практическа приложимост, потенциал за доразвиване и превръщане в пазарен продукт.

Можете да заявите своя интерес към хакатона, като се регистрирате тук.

В началото на септември предстои да бъдат обявени допълнителни детайли и програма.

CODE4TECH 2.0 предоставя на участниците възможност за полезни социални контакти, както и развитие на уменията в техническа насока, менажиране на времето и работа в екип.

За отличените проекти са предвидени и награди. Специални стимули са осигурени за ученици, а общият награден фонд надхвърля 2 000 лв.

Startup Factory е сдружение в обществена полза, което развива предприемаческата екосистема и ИТ общността в регион Русе и в страната. Над 1 000 души са се включили в събитията и обученията на сдружението. През миналата година Startup Factory организираха поредица състезания по програмиране CODE4TECH, както и повече от 10 курса за изграждане на различни дигитални умения.

-> Информация за ИТ обучения и събития в различни градове в страната можете да намерите тук.